VVT-Informatisering

Digitaal leiderschap

ActiZ ziet digitalisering als aanjager van toekomstbestendige ouderenzorg. Goede kennis en leiderschap is essentieel om de beweging binnen de digitale transformatie te organiseren. ActiZ wil u daarbij faciliteren. Hieronder een greep uit de kennis die ActiZ u aanbiedt over digitalisering. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld.

Podcastserie Digitaal Leiderschap: 

In aflevering 1 van de podcastserie over Digitaal leiderschap vertelt Suzanne Verheijden over het belang van digivaardigheden.
In de tweede podcast vertelt Martina Bartelink vol enthousiasme over informatieveiligheid.
Naar de podcastserie

Voor projectleiders, beleidsmedewerkers en innovatiemanagers/medewerkers is het webinar ‘Talent inzetten voor digitalisering’ van Coalitie Vaardig in de Zorg en ActiZ zeker interessant om terug te kijken.

Online Masterclass Zorgtechnologie:

Bekijk hier de online masterclass zorgtechnologie over het onderzoek naar zorgtechnologie in verpleeghuizen. Iedereen past zorgtechnologie toe, maar opschalen is vaak een uitdaging  In deze masterclass hoort u meer over keuzes, belemmeringen en stappen naar succesvolle implementatie. De masterclass is interessant voor bestuurders/beslissers, directeuren, projectleiders en innovatiemanagers.

Masterclass Digitaal Leiderschap: 

In deze masterclass van 4 bijeenkomsten starten we met een algemeen overzicht van de digitalisering in de VVT, waarna wordt ingezoomd op strategie en organisatie, vertrouwen en veiligheid, communicatie en skills. Deze masterclass is exclusief voor bestuurders. Geïnteresseerd? Meld u vast bij academie@actiz.nl. We brengen u dan direct op de hoogte van de nieuwe startdatum als deze bekend is.
Meer informatie

Elektronische gegevensuitwisseling:

Elektronische gegevensuitwisseling is een noodzaak voor digitaal werken in de zorg. Daarom gebeurt hierop ook veel, maar lijkt het soms een wirwar aan programma’s en afkortingen. Hier vindt u een kort overzicht met partijen en programma's als hulpmiddel.

Jerry Fortuin zet voor ActiZ de partijen en ontwikkelingen gericht op elektronische gegevensuitwisseling op een rij. Bekijk deze video.

Het programma Keteninformatie kwaliteit verpleeghuiszorg (KIK-V) heeft met ActiZ een webinar verzorgd om het programma en de stand van zaken toe te lichten. Deze is vooral interessant voor kwaliteits- en innovatiemanagers. 

1-DSC_0963