Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Strategie Artikel leestijd 1 min

Masterclass “ICT in de boardroom” voor bestuurders

Link gekopieerd naar klembord

ICT en technologie zijn niet meer weg te denken binnen zorgorganisaties. Het belang van effectieve sturing en relevante kennis van technologie en ICT nemen hierdoor toe. Hoe krijg je er als bestuurder of toezichthouder meer grip op? Hoe borg je je ICT in de organisatie? En hoe agendeer je dit binnen de Raad van Bestuur en je Raad van Toezicht?

Ontwikkelingen als zorginnovatie, zorgtransformatie, regiosamenwerking, zorg op de juiste plek, e-health en datagedreven werken zijn niet mogelijk zonder de passende ICT-voorzieningen. Een goede inzet van technologie maakt het verschil in de kwaliteit van de zorg en de positie van jouw zorginstelling. Ook als bestuurder en toezichthouder in de zorg is het noodzakelijk de juiste dialoog te voeren over ICT en digitalisering. Hoe draag je als bestuurder bij aan zorginnovatie? En hoe betrek je hierbij je Raad van Toezicht? Daarover gaat deze masterclass.

Doel

Het delen van kennis, praktische tips en inzichten op het gebied van digitale transformatie en ICT in de boardroom. Zodat je als bestuurder in de boardroom het goede gesprek kunt voeren over inzet van ICT en technologie voor verbetering van de zorg.

Inhoud van de masterclass

In deze masterclass wordt in de ochtend ingegaan op de digitale transformatie in de zorg: relevante ontwikkelingen het gebied van zorgtechnologie, data en kosten- en batenontwikkeling en een bestuurlijk model voor succesvolle zorginnovatie. De middag staat in het teken van de rol van de Raad van Toezicht en vragen voor de toezichthouder, met een raamwerk voor het goede gesprek tussen bestuurder en toezichthouder op het gebied van de digitale transformatie.

Deze masterclass duurt 1 dag. Met de deelnemers vindt vooraf een individuele intake plaats van 0,5 uur per deelnemer.

Deelnemers van de masterclass ontvangen als achtergrondinformatie het boek CIO 3.0, Leiden met digitale transformatie (2de herziene druk)

Voor wie is deze masterclass bedoeld

Voor alle bestuurders die in hun werk te maken hebben met inzet van technologie en digitalisering van de werkprocessen. Deze masterclass is alleen toegankelijk voor ActiZ leden. Maximaal aantal deelnemers is 10 personen.

Waar en wanneer

De masterclass duurt 1 dag. Deze vindt plaats bij ActiZ op de Oudlaan in Utrecht. Er zijn twee dagen waarop je de masterclass kunt volgen. Je kunt je inschrijven voor één van deze dagen:

Vrijdag 1 maart  9:30 – 17:00 uur. Klik hier om aan te melden.

Woensdag 3 juli 9:30 -17:00 uur. Klik hier om aan te melden. 

Kosten masterclass

Kosten voor deelname aan de masterclass zijn 150 euro (incl. BTW)

Docententeam

Drs. Jan Houben. Jan is associate partner bij M&I/Partners. Daar is hij strategisch adviseur, sparringpartner en executive coach voor raden van bestuur, directie en teams. Jan is expert op het gebied van strategische transformatieprocessen van zorgorganisaties. Hij kijkt naar strategische vernieuwingen vanuit de boarddynamiek: Hoe werkt het écht aan de top?

Prof. dr. Lineke Sneller RC. Lineke is hoogleraar IT Value bij Nyenrode Business University. Naast haar werk bij Nyenrode is Lineke lid van de Raad van Commissarissen van Achmea, ProRail, Infomedics en Van Wijnen. Verder is ze lid van adviesraden van het UWV en het IIA. In de afgelopen jaren heeft Lineke diverse CIO- en directieposities bekleed bij Vodafone, Tele2 en InterfaceFLOR. In 2010 werd zij CIO of the Year.