Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Zorginnovatie E-learning leestijd 1 min

E-learning Slimme Zorg

Aangeboden door Zorg van Nu

Link gekopieerd naar klembord

E-learning Slimme Zorg keyvisual

Vrouw in rolstoel met zorgrobot Tessa

Wil je meer weten over zorgtechnologie? Volg dan het e-learning programma van Zorg van Nu. Deze e-learning is gemaakt voor (aanstaande) verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. Maar is ook zeker geschikt voor een bredere doelgroep uit de zorg die meer willen leren over zorgtechnologie. 

In deze e-learning word je wegwijs gemaakt in de mogelijkheden van slimme zorg en hoe je hiermee aan de slag kan gaan. De e-learning is kosteloos. Je moet je wel registreren.  

Waar gaat de e-learning over? 

In de e-learning leer je wat slimme zorg is, hoe je het gebruikt en word je uitgedaagd het in je eigen werk toe te passen. Je krijgt antwoord op de vragen:  

  • Wat is zorgtechnologie eigenlijk? 
  • Wat is de toegevoegde waarde van zorgtechnologie? 
  • Welke slimme zorgoplossingen zijn er allemaal? 
  • Hoe zet je ze in, wanneer en waarvoor? 

Voor wie?  

Deze gratis e-learning is in de eerste plaats opgezet voor verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. Maar hij is net zo handig voor andere mensen in de zorg: van zorgmanagers en bestuurders van zorginstellingen tot mantelzorgers. De e-learning is geaccrediteerd door V&VN voor 8 accreditatiepunten. Ook paramedici (diëtisten en ergotherapeuten) en POH’ers kunnen accreditatiepunten ontvangen met deze e-learning.

Volg hier de e-learning

De e-learning bestaat uit drie modules: 

  1. Wat is zorgtechnologie en wat heb je eraan? 
  2. Welke slimme zorgoplossingen zijn er, wanneer zet je ze in, en waarvoor? Deze module is opgedeeld in 6 apart te volgen delen, gericht op verschillende cliëntgroepen. 
  3. Hoe nu verder? Wat kun je doen als je met slimme zorgoplossingen aan de slag wilt? 

Om modules 1 en 3 te doorlopen, heb je ongeveer 120 minuten nodig. Elke deelmodule van module 2 duurt ongeveer 50 minuten.  Als je alles doorlopen hebt, ontvang je aan het einde van de e-learning een certificaat. 

Zorg van Nu is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) VWS vindt het belangrijk om e-health en innovaties in de zorg meer bekendheid te geven. Maar de kennis is soms nog erg verspreid. Vaak is het niet duidelijk wat er allemaal is aan e-health en zorginnovaties. Dus VWS wil met Zorg van Nu mensen inspireren en motiveren door voorbeelden van e-health en zorginnovaties te laten zien.  

Meer weten?

Ga naar de Kennisbank op de Mijn ActiZ omgeving voor meer informatie over zorgtechnologie.