Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Zorginnovatie E-learning

Leer over Artificial Intelligence (AI) met deze e-learnings

Kopieer de link
Link gekopieerd naar klembord
Robot met beeldscherm

Wil je meer weten over artificial intelligence (AI), ofwel kunstmatige intelligentie? Volg dan een of beide van deze kosteloze e-learnings. De e-learnings zijn geschikt voor iedereen die wil kennismaken met de wereld van artificial intelligence.

Nationale AI-cursus 

In de Nationale AI-cursus wordt je meegenomen door meerdere hoofdstukken van kunstmatige intelligentie. Elk hoofdstuk bestaat uit verschillende korte video’s, vragen en opdrachten. De hoofdstukken gaan in op vragen als:

  • Wat is AI?
  • Wat is machine learning en wat is deep learning?
  • Hoe wordt AI toegepast in het dagelijks leven en bij de overheid?

Daarnaast vind je achtergrondinformatie en rapporten om verder te lezen. Deze e-learning is kosteloos, je moet je wel registreren. 

Elements of AI 

In 'Elements of AI' wordt je in meerdere hoofdstukken meegenomen in de wereld van AI. Aan de orde komen zaken als machinaal leren, neurale netwerken, en AI in de praktijk. Deze e-learning bestaat vooral uit online tekst en interactieve verwerkingsopdrachten, met doorverwijzingen naar o.a. rapporten en voorbeelden elders op internet. 

De 'Nationale AI-cursus' is een initiatief van AI for Good, ICAI, en RMMBR, gebaseerd op een initiatief van de universiteit van Helsinki die een AI cursus voor de hele Finse bevolking beschikbaar heeft gesteld.

'Elements of AI' is een initiatief van Reaktor en de Universiteit van Helsinki waarbij de oorspronkelijke Finse e-learning nu beschikbaar is gemaakt in het Nederlands.