Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Zorginnovatie E-learning leestijd 1 min

Leer over Artificial Intelligence (AI) met deze e-learnings

Link gekopieerd naar klembord

Leer over Artificial Intelligence (AI) met deze e-learnings keyvisual

Robot met beeldscherm

Wil je meer weten over artificial intelligence (AI), ofwel kunstmatige intelligentie? Volg dan een of meerdere van deze kosteloze e-learnings. De e-learnings zijn geschikt voor iedereen die wil kennismaken met de wereld van artificial intelligence.

De Nationale AI-Zorg cursus

Deze Nationale AI-Zorg cursus over AI in de zorg zorgt voor bewustwording over de mogelijkheden van AI in de zorgsector. De e-learning bestaat uit 13 korte modules van 6 tot 15 minuten. De cursus neemt in totaal zo’n 2,5 uur in beslag. Arts Emma Bruns neemt de cursist mee in de ‘patient journey’ langs use-cases en experts die inzicht geven in verschillende AI-toepassingen in de zorg. Van diagnose tot behandeling tot zelfmanagement. Je maakt kennis met de begrippen ‘algoritmes’, ‘machine learning’ en ‘deep learning’.

Deze e-learning is kosteloos, je moet je wel registreren. 

AI en ethiek

Bij het gebruik van AI in de maatschappij komen ook ethische vraagstukken op. In deze e-learning leer je meer over enkele van deze ethische vraagstukken bij het gebruik van AI. Deze e-learning is niet specifiek voor de zorg. Kijk op de pagina van de e-learning welke vraagstukken aan de orde komen.

Elements of AI 

IWil je nog meer weten? In deze e-learning 'Elements of AI' wordt je in meerdere hoofdstukken meegenomen in de wereld van AI, breder dan alleen de zorg. Deze e-learning gaat dieper in op AI dan de bovenstaande e-learnings. Aan de orde komen zaken als machinaal leren, neurale netwerken, en AI in de praktijk. De inhoud bestaat vooral uit online tekst en interactieve verwerkingsopdrachten, met doorverwijzingen naar o.a. rapporten en voorbeelden elders op internet.

De 'Nationale AI-cursus' is een initiatief van AI for Good, ICAI, en RMMBR, gebaseerd op een initiatief van de universiteit van Helsinki die een AI cursus voor de hele Finse bevolking beschikbaar heeft gesteld. De Nederlandse ‘Nationale AI-cursus’ is op initiatief van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) en Health-Holland, Topsector Life Sciences & Health specifiek gemaakt voor de zorg in de Nationale AI-Zorg cursus

'Elements of AI' is een initiatief van Reaktor en de Universiteit van Helsinki waarbij de oorspronkelijke Finse e-learning nu beschikbaar is gemaakt in het Nederlands.