Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Zorginnovatie E-learning

Leer over Artificial Intelligence (AI) met deze e-learnings

Kopieer de link
Link gekopieerd naar klembord
Robot met beeldscherm

Wil je meer weten over artificial intelligence (AI), ofwel kunstmatige intelligentie? Volg dan een of meerdere van deze kosteloze e-learnings. De e-learnings zijn geschikt voor iedereen die wil kennismaken met de wereld van artificial intelligence.

De Nationale AI-Zorg cursus

AI ontwikkelt zich razendsnel. Ook de zorgsector krijgt te maken met een digitale transformatie. Hierdoor stijgt de behoefte aan kennis over AI. Het doel van de cursus is om bewustwording te creëren voor de mogelijkheden van AI bij alle werkenden in de zorgsector. De Nationale AI-Zorg cursus bestaat uit 13 korte modules van 6 tot 15 minuten. De cursus neemt in totaal zo’n 2,5 uur in beslag. De modules bestaan uit een afwisseling van lesstof, video’s en interactieve elementen. Arts Emma Bruns neemt de cursist mee in de ‘patient journey’ langs meer dan 10 use-cases en 20 experts die inzicht geven in verschillende AI-toepassingen in de zorg. Van diagnose tot behandeling tot zelfmanagement. En van algoritmes, machine learning (voorspellingen doen op basis van data) tot deep learning (beeld- en spraakherkenning)

Deze e-learning is kosteloos, je moet je wel registreren. 

Nationale AI-cursus 

In de Nationale AI-cursus wordt je meegenomen door meerdere hoofdstukken van kunstmatige intelligentie, breder dan alleen de zorg. Elk hoofdstuk bestaat uit verschillende korte video’s, vragen en opdrachten. De hoofdstukken gaan in op vragen als:

  • Wat is AI?
  • Wat is machine learning en wat is deep learning?
  • Hoe wordt AI toegepast in het dagelijks leven en bij de overheid?

Daarnaast vind je achtergrondinformatie en rapporten om verder te lezen. Deze e-learning is kosteloos, je moet je wel registreren. 

Elements of AI 

In 'Elements of AI' wordt je in meerdere hoofdstukken meegenomen in de wereld van AI, breder dan alleen de zorg. Aan de orde komen zaken als machinaal leren, neurale netwerken, en AI in de praktijk. Deze e-learning bestaat vooral uit online tekst en interactieve verwerkingsopdrachten, met doorverwijzingen naar o.a. rapporten en voorbeelden elders op internet. 

De 'Nationale AI-cursus' is een initiatief van AI for Good, ICAI, en RMMBR, gebaseerd op een initiatief van de universiteit van Helsinki die een AI cursus voor de hele Finse bevolking beschikbaar heeft gesteld. De Nederlandse ‘Nationale AI-cursus’ is op initiatief van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) en Health-Holland, Topsector Life Sciences & Health specifiek gemaakt voor de zorg in de Nationale AI-Zorg cursus

'Elements of AI' is een initiatief van Reaktor en de Universiteit van Helsinki waarbij de oorspronkelijke Finse e-learning nu beschikbaar is gemaakt in het Nederlands.