Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Zorginnovatie Bijeenkomst leestijd 1 min

Training Leiding geven aan digitalisering voor zorg- en teammanagers

Ontdek hoe warme zorg te ondersteunen met technologie op maat

Link gekopieerd naar klembord

Training Leiding geven aan digitalisering voor zorg- en teammanagers keyvisual

werkoverleg

De ActiZ Academie organiseert een training Leiding geven aan zorgtechnologie en digitalisering. Deze training bestaat uit 3 dagdelen en is online te volgen of als fysieke training in Utrecht. De training is voor leidinggevenden en managers van ActiZ-leden die locaties en zorgteams aansturen en meer willen leren over digitalisering in de ouderenzorg.

Doel van deze training

Als samenleving staan we voor een grote opgave. Het aantal ouderen groeit, net als hun behoefte aan zorg. Terwijl het aantal mensen dat die zorg kan leveren juist afneemt. Daarom moeten we de zorg anders organiseren. Digitale toepassingen bieden daarvoor heel veel mogelijkheden. Daarnaast wordt de maatschappij zelf ook steeds digitaler en verwachten mensen dat ook van de ouderenzorg. En meest belangrijk: digitalisering en zorgtechnologie biedt enorme kansen voor kwaliteit van zorg en het langer zelfredzaam zijn van cliënten.

Tegelijkertijd is digitalisering een onderwerp waar op de werkvloer best mee geworsteld wordt. Niet iedereen staat te juichen bij de inzet van technologie en 17% van de medewerkers is niet digivaardig genoeg. Het vraagt om echt anders werken en dat in een tijd waarin de werkdruk hoog is en lang niet alle veranderingen lukken. Dit vraagt nogal wat van een leidinggevende van een zorgteam. Denk aan visie, keuzes en leiderschap, maar hoe doe je dat in de praktijk? Wat is jouw rol als leidinggevende hierin? Hoe past digitalisering en zorgtechnologie in bestaande en nieuwe zorgprocessen? En hoe zorg je als leidinggevende voor borging in processen? Met deze training willen we je daarbij op weg helpen.

Voor wie

Deze training is voor diegenen die leiding geven aan zorgmedewerkers, zoals locatiemanagers, teamleiders of zorgmanagers. Voor wie is deze training niet bedoeld? Degenen die niet direct de zorgmedewerkers aansturen en zich meer richten op uitvoering van strategie en beleid, of bezig zijn met managen op bedrijfsvoering en financiën over teams heen, zoals (regio)managers en zorgdirecteuren.

Deze training is alleen toegankelijk voor medewerkers van ActiZ-leden.

Waar en wanneer

Je kunt de training volgen als fysieke training bij ActiZ te Utrecht of online via Teams.

Training in mei (online training)

De bijeenkomsten zijn op:

Training in juni (bij ActiZ op de Oudlaan in Utrecht)

De bijeenkomsten zijn op:

Er zijn maximaal 12 plaatsen per training beschikbaar. Zo zorgen we ervoor dat je alles uit de training kunt halen. 

Bij voldoende belangstelling worden de trainingen op een later tijdstip herhaald. 

Wat leer je?

Deze training bestaat uit drie dagdelen en voorbereidingsopdrachten. 

Voorbereidingsopdrachten

De training start met een voorbereidingsopdracht die je uitvoert voorafgaand aan de eerste trainingsdag. Voor deze opdracht bevraag je je medewerkers over digitalisering en zorgtechnologie.

Tussen de bijeenkomsten voer je een opdracht uit waarbij je in gesprek gaat met een collega-VVT organisatie over een succesverhaal. Houd rekening met een totale tijdsbesteding voor deze opdrachten tussen de 2,5 en 4 uur.

Inhoud trainingsdagen

De inhoud van de trainingsdagen gaat in op de volgende vragen:

 • Wat zijn de trends op het gebied van zorgtechnologie in de VVT en wat vraagt dat aan inzet in jouw team of op jouw locatie?
 • Welke kansen biedt technologie voor de uitdagingen waar we in de VVT-sector voor staan?
 • Hoe geef je leiding aan de toenemende digitalisering in de zorg?
 • Hoe neem je de medewerkers uit je team hierin mee?
 • Wat zijn de bouwstenen van gedrag bij veranderingen?
 • Hoe ga je om met eventuele weerstand?
 • Hoe bewaak je de privacy en veiligheid of wiens taak is dat?
 • Hoe integreer je zorgtechnologie en eHealth in bestaande organisaties en lukt dat al binnen jouw organisatie?
 • Welke vaardigheden hebben medewerkers en cliënten nodig?
 • En welke kennis en vaardigheden vraagt het van jou?
 • Wat is jouw rol als leidinggevende hierin?
 • Hoe past digitalisering en zorgtechnologie in bestaande en nieuwe zorgprocessen?
 • Hoe zorg je als leidinggevende voor borging in processen?

Tijdens de bijeenkomsten wordt afgewisseld tussen theorie en opdrachten. Je wisselt ervaringen uit met je collega’s uit andere organisaties en leert van elkaar.

Trainer

De trainingen worden verzorgd door Suzanne Verheijden en haar team van Buro Strakz. Suzanne heeft o.a. een passie voor innovatie en zorg en heeft zelf gewerkt als manager zorg en programmamanager in de langdurige zorg. Suzanne heeft de website www.digivaardigindezorg.nl ontwikkeld en is betrokken bij diverse onderzoeken gericht op innovatie en digitalisering in de care en VVT.

Kosten

De kosten voor deze training zijn €250 euro.

Inschrijven

Er zijn maximaal 12 plaatsen beschikbaar per training. Dat is maar een beperkt aantal, daarom hanteren we de volgende spelregels bij de inschrijving:

 • We hanteren de volgorde van inschrijving.
 • Is de training vol of is het maximale aantal mensen vanuit jouw organisatie ingeschreven? Dan zetten we jouw naam op de wachtlijst.
 • Bij voldoende belangstelling herhalen we de trainingen, een nieuwe training start in oktober. Sta je op de wachtlijst, dan ontvang je van ons automatisch bericht over de nieuwe data.
 • Schrijf je alleen in als je alle trainingsdata beschikbaar bent. Kun je een van de dagen niet? Wacht dan op de volgende training. Je kunt ons per mail vragen om je hiervoor op de wachtlijst te plaatsen, via academie@actiz.nl.