Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Zorginnovatie Video leestijd 1 min

Bestuurder en innovatiemanager in gesprek: ‘de urgentie om te innoveren was nog nooit zo groot’

Link gekopieerd naar klembord

Bestuurder en innovatiemanager in gesprek: ‘de urgentie om te innoveren was nog nooit zo groot’ keyvisual

Bestuurder en innovatiemanager in gesprek

Bij innovatie komt vaak onzekerheid kijken. Of het nu gaat om de inzet van bewezen technologieën of nieuwe experimenten, het is altijd een zoektocht naar hoe het werkt in de praktijk. En naar de waarde ervan voor cliënten en zorgmedewerkers. Als programmamanager innovatie bij Surplus weet Sandra Suijkerbuijk er alles van. Afgelopen zomer ging ze erover in gesprek met bestuurder Anthonie Maranus. Hoe kijken zij naar de rol van innovatie binnen Surplus? En welke rol zien zij voor zichzelf? In deze video een openhartig gesprek over de dilemma’s en kansen van innovatie.

In het gesprek tussen bestuurder Anthonie Maranus en programmamanager Sandra Suijkerbuijk worden heel wat onderwerpen besproken. Hoe heeft Anthonie bijvoorbeeld zijn rol als bestuurder zien veranderen? Wat verwacht hij van innovatie, en van het team dat daarmee bezig is? Ook vertelt hij over de onzekerheid die innoveren met zich meebrengt, en het ongeduld dat hij daar soms bij voelt. Bij Surplus wordt immers veel geïnvesteerd in technologische innovatie. Maar wanneer krijgt dat ook de schaal die de organisatie nodig heeft, om aan de groeiende zorgvraag te voldoen? 

Ook Sandra vertelt openhartig over dit onderwerp. Wat is volgens haar eigenlijk innovatie? En wat komt er allemaal bij kijken om een organisatie mee te nemen in de veranderingen? De waarde van innovaties voor medewerkers en cliënten staat voor haar centraal. Maar hoe breng je dat waar jij zelf al in geloofd goed over? Ze deelt met Maranus haar ideeën over hoe bestuurders en managers hieraan kunnen bijdragen.

Kijken

In onderstaande video geven zij antwoord op deze vragen in een openhartig gesprek over de noodzaak om te innoveren, en hoe je dat dan moet aanpakken.