Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Werken bij

Wil jij meewerken om de zorg in Nederland nog beter te maken? We zien je reactie graag tegemoet.

Vacatures

ActiZ is voor de Regiegroep Extramurale Wet zorg en dwang (Wzd) praktijktuinen op zoek naar een: 

Projectleider voor 10 uur per week tot uiterlijk 31 december 2022 

De Regiegroep, bestaande uit ActiZ, Alzheimer Nederland, Hulp bij dementie Limburg, InEen, LHV, Loc, NZa, V&VN, Verenso, VWS, ZN en Zorgthuisnl, en stelt zich tot doel de implementatie van de Wzd  in de thuissituatie te stimuleren. Samen met de cliënt, mantelzorger en de professionals worden lokale en eventueel regionale vraagstukken in de praktijktuinen onderzocht. Het uitgangspunt van de Wzd hierbij: dwang als het echt niet anders kan, ook in de thuissituatie en altijd afgestemd op de persoonlijke situatie van de cliënt.  

De Wzd is per 1 januari 2020 in werking getreden, maar wordt in de praktijk nog weinig toegepast. Dit heeft meerdere oorzaken, namelijk:   

  • De multidisciplinaire overleg- en samenwerkingsstructuur die voor uitvoering van de Wzd noodzakelijk is, ontbreekt deels in de extramurale setting.  
  • Er missen randvoorwaarden zoals betaaltitels.  
  • De  coronacrisis heeft implementatie van deze wetgeving in de weg gestaan.   

Wat ga je doen? 

In 2021 gaan maximaal zes praktijktuinen van start om de extramurale Wzd (verder) te implementeren. Zij worden daarbij gevolgd door de regiegroep. Je ondersteunt de regiegroep, stelt de agenda’s op, maakt notulen en bewaakt dat afgesproken acties worden uitgevoerd. Je onderhoudt de contacten met alle betrokken partijen. Met het bureau dat VWS inhuurt om de praktijktuinen (inhoudelijk) te ondersteunen, onderhoud je contact om input te krijgen over de voortgang van de praktijktuinen -de monitoring- maar ook over knelpunten die door de regiegroep opgepakt moeten worden. Verder heb je een belangrijke verantwoordelijkheid in de communicatie tussen partijen en op landelijk niveau.   

Wij vragen 

Een academisch werk- en denkniveau. Verder heb je  kennis van en ervaring met de Wzd. Samenwerking met de vele verschillende belanghebbenden en de complexiteit van het project vereisen uitstekende communicatieve vaardigheden. Je hebt een scherp oog voor de belangen, bent sensitief en weet als geen ander hoe je een verbinding aangaat met de verschillende betrokkenen. Je beschikt over goede netwerkvaardigheden. Daarnaast is een gestructureerde aanpak kenmerkend voor je werkwijze.  

Wij bieden 

Wij bieden een interessante opdracht tot uiterlijk eind 2022, afhankelijk van het verloop van de praktijktuinen, tegen een marktconform tarief. Afspraken worden gemaakt in een overeenkomst van opdracht en betaling geschiedt vanuit subsidiegelden verstrekt door VWS. Van belang: De door ActiZ in te huren projectleider mag zich volgens subsidieregels van VWS niet ook laten inhuren als projectleider van een praktijktuin. De projectleider dient namelijk onbevooroordeeld boven het geheel te staan.  

Belangstelling?  

Wil je meer weten voor je reageert? Neem dan contact op Dharma Behari (ActiZ), 06 21860769 of met Andrea Steger (V&VN), 06 13 60 69 98 (de selectiecommissie).  

We kijken uit naar je email met motivatie en CV die je uiterlijk 18 april 2021 kunt sturen naar solliciteren3@actiz.nl t.a.v. Helène Oosenbrug, team HR.   

ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties

Postbus 8258

3503 RG Utrecht 

Onze werving- en selectieprocedures gaan eerlijk en transparant, in overeenstemming met de NVP-sollicitatiecode.