Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Werken Nieuws leestijd 1 min

Verbeteren van infectiepreventie vraagt ondersteuning op maat en goede samenwerking

Link gekopieerd naar klembord

Verbeteren van infectiepreventie vraagt ondersteuning op maat en goede samenwerking keyvisual

Stockfoto handen wassen

Een betere infectiepreventie door een betere samenwerking en verpleeghuisorganisaties daarbij zo goed mogelijk ondersteunen. Dat is het doel van het project ‘Samen werken aan infectiepreventie’. Meer dan vijftig verpleeghuisorganisaties nemen sinds begin 2022 al deel en participeren onder meer in werksessies op maat. Ook komend jaar zijn er nog plekken vrij.

Het project ‘Samen werken aan infectiepreventie’ is opgezet door V&VN, Verenso, ActiZ en Vilans, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het project ondersteunt organisaties met onder meer werksessies om een goede, blijvende basis voor hygiënisch werken en infectiepreventie te scheppen en vast te houden.

Aanpak op maat

Verpleeghuizen kunnen laagdrempelig ondersteuning op maat krijgen. De werkwijze wordt afgestemd op de behoefte van de organisatie. Vanuit de kennis en kunde die al in huis is, wordt er op verschillende niveaus gewerkt aan het verbeteren van infectiepreventie binnen de locatie. Alle betrokkenen gaan samen met een coach aan de slag met een concrete vraag.

Frank Hagelstein - samen werken aan infectiepreventie

Zonder samenwerking geen goede infectiepreventie

De titel van het project is ‘Samen werken aan infectiepreventie’. Samenwerking blijkt een cruciale factor binnen organisaties voor een goede aanpak van infectiepreventie. Bij organisaties waar medewerkers openstaan voor verandering en ontwikkeling gaat het op het gebied van infectiepreventie ook vaak goed. Een cultuur van elkaar feedback kunnen geven en elkaar aanspreken is belangrijk om naar gezamenlijke doelstellingen toewerken. 
Uiteindelijk levert een succesvolle samenwerking op infectiepreventie zoveel mogelijk veiligheid op die bijdraagt aan iemands kwaliteit van leven. Lees meer over het belang van samenwerking: ‘Samen werken aan infectiepreventie: je hebt elkaar echt nodig’.

Meer informatie en aanmelden: