Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Innoveren Nieuws leestijd 1 min

Praten over de toekomst van zorg op 30 oktober

Praat jij ook mee op de Dag van de Zorg voor Morgen?

Link gekopieerd naar klembord

Praten over de toekomst van zorg op 30 oktober keyvisual

Header dag van de zorg voor morgen

Ga met elkaar in gesprek over de toekomst van de zorg, tijdens de Dag van de Zorg van Morgen op 30 oktober 2022. Dit gesprek is nodig, omdat Nederland in snel tempo vergrijst. Daarmee staat de zorg voor ouderen en chronisch zieken de komende jaren namelijk voor grote uitdagingen. Dat vraagt iets van ons allemaal. We moeten praten over hoe we de zorg voor ouderen organiseren én wat we voor elkaar kunnen doen.

In gesprek met de samenleving

We willen online aandacht vragen voor deze dag, maar ook live dit maatschappelijke vraagstuk met zoveel mogelijk mensen bespreken. Daarom staan wij op donderdag 27 en vrijdag 28 oktober 2022 tussen 11.00 en 16.00 uur in de stationshal van Station Eindhoven. Aan de hand van prikkelende stellingen en andere live-activiteiten willen we graag in gesprek over de toekomst van de zorg. Ook besteden meerdere zorgorganisaties in Nederland aandacht aan deze dag. Dit doen zij bijvoorbeeld door verhalen en video’s te delen om extra aandacht te creëren voor de uitdagingen én oplossingen in de ouderenzorg.

Meedoen 

Help jij mee om de boodschap te verspreiden? De Dag van de Zorg voor Morgen is op zondag 30 oktober en de campagne start vanaf maandag 24 oktober. Met de hashtag #ikzorgvoormorgen dagen wij iedereen uit om met elkaar en hun omgeving in gesprek te gaan. 

We roepen iedereen op om via de speciaal ontwikkelde toolkit aandacht te genereren voor de Dag van de Zorg voor Morgen. De toolkit is hieronder te downloaden en gemakkelijk te verspreiden via eigen (social media) platformen en websites. De toolkit bestaat uit korte video’s, afbeeldingen, begeleidende captions en hashtags die je naar eigen inzicht kan gebruiken. 

Download hier de toolkit

Praat vandaag over morgen

Met de publieksaanpak Praat vandaag over morgen betrekt ActiZ heel Nederland bij de toekomst van de ouderenzorg. We roepen iedereen in Nederland op om het gesprek aan te gaan. Hoe wil jij ouder worden? Welke wensen en verwachtingen heb jij? En wat kun jij betekenen voor je partner, je ouders, je buurvrouw? Kortom…hoe wil Nederland ouder worden?

Ga naar de website van Praat vandaag over morgen voor voorbeelden, inspiratie en tips om het gesprek te voeren.