Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Werken Nieuws leestijd 1 min

Nationale Zorgklas lanceert online portal: gratis toegang tot lesmaterialen

Link gekopieerd naar klembord

Nationale Zorgklas lanceert online portal: gratis toegang tot lesmaterialen keyvisual

Laptoptoetsenbord met handen die aan het typen zijn

Na ruim drie jaar Nationale Zorgklas hebben opleiders en zorgorganisaties vanaf nu gratis toegang tot alle lesmaterialen die voor het online leerplatform ontwikkeld zijn. Van trainingen tot aan mbo-certificaten, alle materialen van de Nationale Zorgklas zijn nu beschikbaar. ‘Het is mooi dat we de ontwikkelde materialen kunnen blijven inzetten voor de ontwikkeling van onze sector’, aldus zorgbestuurder en voorzitter van de Nationale Zorgklas Godfried Verkerk.

Kennisdeling

In de afgelopen jaren heeft de Nationale Zorgklas uiteenlopend lesmateriaal ontwikkeld, altijd met het doel om via kwalitatieve en innovatieve leertrajecten mensen mét en zonder ervaring in de zorg inzetbaar te maken. Duizenden mensen zijn inmiddels opgeleid via de trainingen en mbo-certificaten van de Nationale Zorgklas.

‘De curricula en kennis achter de leertrajecten worden nu gedeeld om hopelijk nog veel meer mensen op te leiden om te helpen in de zorg’, licht zorgbestuurder Godfried Verkerk, voorzitter van de Nationale Zorgklas, toe. ‘Met het oog op de toekomst is dat heel belangrijk.’  De online portal blijft in ieder geval beschikbaar tot eind 2023.

Krijg toegang tot de portal

Wil je als zorgorganisatie aan de slag met de lesmaterialen van de Nationale Zorgklas? Bijvoorbeeld om nieuwe medewerkers een introductie in de zorg te bieden via de training Ondersteunend Zorgverlener. Of om medewerkers via mbo-certificaten (in samenwerking met een opleider) te laten doorstromen naar een nieuwe functie.

Meer over de portal lees je op www.nationalezorgklas.nl, waar je ook direct als zorgorganisatie kunt aanmelden om van de lesmaterialen gebruik te maken.