Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Strategie Webinar leestijd 1 min

Financiering van IT voor bestuurders

Schat met deze scenario’s de ICT-kosten voor jouw organisatie in

Link gekopieerd naar klembord

Financiering van IT voor bestuurders keyvisual

Laptop met grafieken en getallen

ActiZ heeft een onderzoek laten doen naar de kosteneffecten op het gebied van digitalisering en zorgtechnologie. Daar komen verschillende scenario’s uit naar voren die allemaal dezelfde kant op wijzen: de mate van digitalisering neemt toe en de ICT-kosten van zorgorganisaties gaan stijgen. Onderzoekers Miranda de Gouw en Marnix van Welie van M&I Partners, nemen je mee in de inhoud.

Op 8 oktober organiseerde ActiZ het webinar 'Kostenontwikkeling IT' voor bestuurders. Onderzoekers Miranda de Gouw en Marnix van Welie van M&I Partners presenteerden de uitkomsten van het onderzoek naar de effecten van diverse ontwikkelingen op de kosten voor IT in VVT-organisaties. Zorginnovatie met inzet van zorg- en informatietechnologie is essentieel om de toenemende vraag in de ouderenzorg aan te kunnen. Maar zorgorganisaties moeten dat wel kunnen organiseren en de kosten daarvan kunnen dragen. 

'De ICT-budgetten van zorgorganisaties stijgen echter minder snel dan verwacht en nodig is om de verdere digitalisering te bekostigen en de baten te realiseren'

Uit het onderzoeksrapport \

'Effecten ontwikkelingen op ICT-kosten in de VVT'

Net als heel Nederland, wordt ook de ouderenzorg steeds digitaler. De inzet van domotica, zorgtechnologie, maar ook verpleegoproepsystemen, faciliteert zorgmedewerkers en cliënten. Maar voor het gebruik van deze middelen is een goede, moderne ICT infrastructuur vereist. Alles bij elkaar vraagt dit om investeringen op meerdere vlakken. Met welke kosten moet je eigenlijk rekening houden? 

Hoever de ICT-kosten stijgen ligt er voor een deel aan in welk scenario jouw organisatie zich bevindt. Kijk naar de verschillende scenario’s die mogelijk zijn en maak zo een inschatting voor jouw eigen organisatie.   

Meer weten?

Lees het onderzoeksrapport van M&I Partners over de kostenontwikkeling van ICT in de VVT-sector.