Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Werken Nieuws leestijd 1 min

Een griep- en coronavaccinatie is #zogeprikt

Vaccinatiecampagne voor corona- en griepprik

Link gekopieerd naar klembord

Een griep- en coronavaccinatie is #zogeprikt keyvisual

Bescherm jezelf, cliënten en collega's tegen griep

Om zoveel mogelijk zorgprofessionals te informeren en te stimuleren ontwikkelde ActiZ, samen met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, de griepvaccinatiecampagne Zo Geprikt. Ook dit jaar wordt de campagne ingezet. Omdat zorgmedewerkers binnenkort weer aanspraak kunnen doen op een coronavaccinatie, wordt daar onder de noemer #zogeprikt ook aandacht voor gevraagd.

Houd elkaar op de been

Zorgmedewerkers werken iedere dag keihard om de beste zorg te geven aan cliënten. De druk op hen is vaak groot. Veel zorgorganisaties kampen met personeelstekorten en een hoog ziekteverzuim. Het is daarom des te belangrijker dat zorgprofessionals gezond blijven. Om zo niet alleen zichzelf, maar ook elkaar op de been houden. 

Naast de griepvaccinatie, kunnen zorgprofessionals dit najaar ook weer gebruikmaken van een coronavaccinatie. Om de druk op de zorg beheersbaar te houden, is het van groot belang dat zij zich voor zowel griep als corona laten vaccineren. Dat doe je namelijk niet alleen voor jezelf, maar ook voor je cliënten, je collega’s en je naasten.

Bescherm jezelf en je collega's tegen corona en griep

#zogeprikt

Op www.zogeprikt.nl is een toolkit met campagnemateriaal ter beschikking gesteld. Zorgorganisaties kunnen dit campagnemateriaal bestaande uit onder meer posters, social posts en animaties zelf in hun eigen organisatie inzetten. Op de campagnesite staat ook een overzicht van feiten en fabels en vind je antwoorden op veelgestelde vragen rondom griep en corona. 

Webinar

Waarom is een griepprik eigenlijk nodig? En kan je je voor zowel griep als corona laten inenten? Daar wordt in het webinar 'Een griepprik, waarom zou ik?' bij stilgestaan. Het webinar voor zorgprofessionals is een initiatief van de Nederlandse Influenzastichting en vindt plaats op maandag 26 september van 16.00 tot 17.00. In het webinar gaan zorgprofessionals met elkaar in gesprek over de feiten, fabels en overwegingen met betrekking tot de griepprik, ook in combinatie met de covidvaccinatie.

Succesvolle campagne

Hoe zorg je eigenlijk voor een succesvolle campagne? Denk onder meer aan de volgende zaken:

  • Begin op tijd met de voorlichtingscampagne
  • Genereer veel aandacht vanuit de eigen organisatie aan griepvaccinatie  
  • Ga naar de mensen toe; geef informatie op de door personeel meest bezochte plekken
  • Zet eigen mensen in als ambassadeurs
  • Besteed aandacht aan bezwaren tegen griepvaccinatie
  • Zorg voor informatie en communicatie die iedereen via meerdere kanalen bereikt

Mijn ActiZ

Griepvaccinatiecampagne Zo Geprikt!

Meer tips voor een succesvolle vaccinatiecampagne of de toolkit met campagnematerialen downloaden?

Mijn ActiZ

Campagne herhaalprik tegen corona

Zorgmedewerkers informeren over de herhaalprik tegen corona? Gebruik de communicatiemiddelen uit de toolkit van het ministerie van VWS.