Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Innoveren Nieuws leestijd 1 min

De ouderenzorg digitaal, dat is cruciaal

14, 15 en 16 juni staat ActiZ op de Zorg & ICT Beurs in de Jaarbeurs

Link gekopieerd naar klembord

De ouderenzorg digitaal, dat is cruciaal keyvisual

Smartglass

Van 14 tot en met 16 juni vindt de Zorg & ICT Beurs plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. De jaarlijkse beurs staat in het teken van digitale transformatie voor een toekomstbestendige zorg. Ook ActiZ is dit jaar te vinden op de beursvloer. In het ActiZ-theater inspireren we bezoekers om met digitalisering van de zorg aan de slag te gaan. In onze stand dragen we onze boodschap verder uit. ‘De ouderenzorg digitaal, dat is cruciaal.’

Programma in het ActiZ theater - Zorg en ICT Beurs

De cijfers liegen er niet om: het aantal ouderen neemt toe, maar het personeel dat hen zorg kan bieden niet. Met minder medewerkers moeten zorgorganisaties hulp bieden aan een steeds groter wordende groep zorgvragers. ‘Er is dus een fundamentele verandering nodig in denken en doen’, stelt Annet Boekelman, voorzitter van de ActiZ themacommissie Digitaal denken & doen.

Digitale transformatie 

‘Technologische en sociale innovaties zijn dus cruciaal voor onze sector’, aldus Boekelman. ‘De samenleving wordt immers steeds digitaler. Cliënten, naasten en medewerkers verwachten dat ook van de zorg. Ik ben ervan overtuigd dat de digitale transformatie positieve invloed heeft op de eigen regie en eigenaarschap van de cliënt. En ook het werk van zorgprofessionals wordt met behulp van technologie efficiënter én leuker. Maar de digitale transformatie van de zorg voor ouderen en chronisch zieken gaat over meer dan alleen technologie. Het gaat onder meer over vaardigheden, veiligheid en goede randvoorwaarden.’

Divers programma

Op de Zorg & ICT Beurs wil ActiZ het gesprek over de digitale transformatie aangaan. Onze boodschap? De ouderenzorg digitaal, dat is cruciaal. In het ActiZ Theater hebben we een divers programma samengesteld. Denk aan sessies over informatieveiligheid of digitale gegevensuitwisseling. In de sessie ‘Van iets leuks voor erbij naar structureel innoveren’ deelt Vilans inzichten uit onderzoek naar de organisatie van innovatie.

We praten ook over de inzet van zorgtechnologie. Zo deelt Utrechtzorg haar ervaringen met een meerjarenplan zorgtechnologie, waarbij een digicoach en ambassadeur hun succesfactoren en lessons learned uit de praktijk vertellen. In de sessie ‘You will be hacked’ laat een ethisch hacker ter plekke zien hoe een apparaat dat niet up-to-date is, gehackt kan worden. Samen met vereniging van zorgtechnologie WDTM organiseert ActiZ ook een pitch-competitie voor startups met een innovatieve oplossing voor de toekomst van de zorg. Geselecteerde startups mogen tijdens de Zorg & ICT Beurs hun idee pitchen. 

Kom jij ook naar de Zorg & ICT Beurs? 

Via www.zorg-en-ict.nl kun je je registreren als bezoeker. Na registratie kun je je ook aanmelden voor de diverse deelsessies in het theater van ActiZ of de andere theaters op de beursvloer. Kom ook zeker even een kijkje nemen in onze stand!