Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO IZA Duurzaamheid
Innoveren Nieuws leestijd 1 min

Gezocht: startups met innovatieve oplossingen voor de thuis- en ouderenzorg

Pitch jouw idee en maak kans op de ActiZ-WDTM Innovatieprijs!

Kopieer de link
Link gekopieerd naar klembord
Zaal met mensen en presentatie

ActiZ en vereniging voor zorgtechnologie WDTM willen startups stimuleren die de zorgvernieuwing in de thuis- en ouderenzorg kunnen versnellen. Daarom organiseren de partijen een pitch-competitie voor startups: ‘Digitaal Cruciaal’. Het evenement vindt plaats op donderdag 16 juni op de Zorg & ICT Beurs. De winnaar ontvangt de ActiZ-WDTM Innovatieprijs en kan drie maanden gebruik maken van de ervaring en het netwerk van een professioneel begeleidingsteam.

Om klaar te zijn voor de toekomst, is het cruciaal dat de thuis- en ouderenzorg verder innoveren. Die innovatie vindt nu al plaats, maar niet op de snelheid en de schaal die nodig is. Daarom roepen ActiZ en WDTM innovatieve startups op om de zorgvernieuwing in de thuis- en ouderenzorg te helpen versnellen.

Heb jij een innovatieve oplossing voor de toekomst van de zorg? Meld jullie startup dan nu aan voor de pitch-competitie 'Digitaal Cruciaal'. Stuur je pitch-presentatie in, beantwoord de vragenlijst en maak kans om uitgenodigd te worden om je pitch live tijdens de Zorg & ICT Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht te geven. Een deskundige jury afkomstig uit zorgbestuur, de financiële wereld en het bedrijfsleven beoordeelt de pitches en maakt aan het eind van de dag de winnende start-up bekend.

De juryleden: 

 • Alexander van Cappellen, CIO 3.0 van Zorgboog (zorg en juryvoorzitter)
 • Matthijs Blokhuis, CEO van Noaber (investeerder)
 • Arjan Karens, General Manager bij Phillips Connected Care (bedrijfsleven)
 • Jeroen Kemperman, Manager Strategie & Business Development van Zilveren Kruis (zorgverzekeraar) 

Kan jouw startup meedoen?

Deelnemende startups moeten aan de volgende eisen voldoen:

 1. Je kunt aan de competitie deelnemen met een veelbelovende startup die een duidelijke focus heeft op de thuis- en ouderenzorg.
 2. Bij het selecteren en jureren wordt vooral gelet op de impact die jouw innovatieve oplossing heeft op het zorgproces. Hierbij wordt niet alleen naar het besparen van tijd of kosten gekeken, maar ook naar elementen zoals het verbeteren van de kwaliteit van de zorg, het verlichten van het werk van de zorgmedewerkers of het verhogen van het werkplezier.
 3. De innovatie van de startup mag niet ouder zijn dan drie jaar (2019) en de startup dient uit ten minste twee co-founders te bestaan.
 4. De omzet van de startup over het jaar 2021 mag niet meer bedragen dan 200.000 euro.

Prijs voor beste pitch 

De winnaar wint de ActiZ-WDTM Innovatieprijs en krijgt daarmee een unieke kans om gebruik te maken van drie maanden begeleiding en een rijk netwerk om je startup verder te brengen. Dit wordt geboden vanuit een uniek begeleidingsteam:

 

 • Joost Adams, adviseur digitalisering en innovatie, ActiZ 
 • Suzanne Bakermans, Coördinator Datasupportteam mProve
 • Nino Bellengé, CEO Medscaler
 • Alexander van Cappellen, CIO 3.0, Zorgboog
 • Jan-Willem Heeg, COO Tinybots
 • Thijs Schaap, investeerder Noaber  
 • Daan de Viet, innovatiemanager tanteLouise  
 • Tonko Wedda, voorzitter WDTM en directeur Rockstart Health 
 • Joep Wijman, WijmanCoaching 

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 5 juni 2022 17.00 uur door jouw pitch-presentatie en ingevulde vragenlijst te sturen naar zorgenictbeurs@actiz.nl, onder vermelding van ‘Pitch-competitie’. Startups krijgen uiterlijk 7 juni bericht of zij mogen deelnemen.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over de pitch-competitie? Neem dan contact op met Joost Adams van ActiZ via j.adams@actiz.nl of Tonko Wedda van WDTM via tonko.wedda@wdtm.nl