Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Werken Nieuws leestijd 1 min

ActiZ en Zorgthuisnl ontvangen formele eisenlijst van vakbonden voor cao-afspraken

Vakbondsleden marcheren door Utrecht om aandacht te vragen voor noodzaak salarisverhoging

Link gekopieerd naar klembord

ActiZ en Zorgthuisnl ontvangen formele eisenlijst van vakbonden voor cao-afspraken keyvisual

Trudy Prins spreekt menigte toe

Op donderdag 25 mei namen ActiZ en Zorgthuisnl de voorstellen van vakbonden in ontvangst over salarisverhoging en het openbreken van de cao. De voorstellen volgen na een eerste handreiking van werkgevers om nog dit jaar tot afspraken over loonsverhoging te komen. Hoewel de cao nog tot einde van 2023 loopt, willen werkgevers graag eerder al iets extra’s doen. ‘We erkennen dat onze medewerkers het zwaar hebben’, aldus Trudy Prins namens de onderhandelingsdelegatie van werkgevers.

‘We zien dat de hoge inflatie onze medewerkers hard raakt’, stelt Trudy Prins, zorgbestuurder en voorzitter van de werkgeversdelegatie. ‘Daarom is er bij werkgevers mandaat opgehaald om de lonen nog dit jaar en in de lopende cao te verhogen.’ De vakbonden hebben als reactie op het voorstel van ActiZ aangegeven ook te willen praten over andere arbeidsvoorwaarden die nu in de cao zijn afgesproken.

Ze overlegden daarvoor vandaag hun formele eisenlijst aan Prins, die namens de werkgeversdelegatie de voorstellen in ontvangst nam. ‘We zijn blij dat de bonden bereid zijn om 2024 bij de afspraken te betrekken en nog voor de zomer tot een akkoord te willen komen’, aldus Prins. ‘Zo weten medewerkers nog voor de zomer waar ze aan toe zijn.'

Mocht er voor de zomer een akkoord liggen, dan kunnen werkgevers de gemaakte afspraken ook meenemen in hun gesprekken met zorgverzekeraars. 'Dat is voor de financiering van een loonsverhoging heel belangrijk’, stelt Prins. ‘We gaan de voorstellen van de vakbonden nu bestuderen en kijken ernaar uit om hier begin juni met hen verder over in gesprek te gaan.’ ActiZ blijft zich in de tussentijd inspannen voor meer loonruimte van de overheid en reële tarieven van financiers van zorg.