Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Innoveren Innoveren Nieuws leestijd 1 min

Winnaar ActiZ-WDTM innovatieprijs: ‘Deze prijs is een mooie opstap in de goede richting gebleken en kan je als startup echt helpen’

Martijn Rademakers, CEO TONOS Care

Link gekopieerd naar klembord

Winnaar ActiZ-WDTM innovatieprijs: ‘Deze prijs is een mooie opstap in de goede richting gebleken en kan je als startup echt helpen’ keyvisual

TONOS care wint ActiZ-WDTM Innovatieprijs

ActiZ en vereniging voor zorgtechnologie WDTM willen startups stimuleren die de zorgvernieuwing in de thuis- en ouderenzorg kunnen versnellen. Daarom organiseren de partijen op 15 juni, voor het tweede jaar op rij, een pitch-competitie voor veelbelovende startups. De winnaar ontvangt de ActiZ-WDTM Innovatieprijs en kan drie maanden gebruik maken van de ervaring en het netwerk van een professioneel begeleidingsteam. We gaan in gesprek met Martijn Rademakers, CEO van TONOS Care, de winnaar van afgelopen jaar en jurylid dit jaar.

Wat is Tonos Care?

Meer tijd voor zorgverlening, efficiënte roosters en meer tevreden zorgmedewerkers, dat is waar TONOS Care vorig jaar de ActiZ-WDTM Innovatieprijs mee in de wacht sleepte. TONOS Care werkt op basis van artificial intelligence. De jury was onder de indruk van de resultaten die de startup liet zien: de digitale ondersteuning vergrootte de capaciteit van de roosters met gemiddeld 12,5%. Ook zorgorganisatie Sint Anna Boxmeer, een van de eerste samenwerkingspartners van TONOS Care, is erg enthousiast over de verbeterde efficiëntie en dienstverlening in hun organisatie. ‘Dankzij de TONOS Care-app is het nu mogelijk om duidelijk te zien waar de piekmomenten in de zorgvraag zich bevinden gedurende de dag. Dit stelt teamleiders en werknemers in staat om gezamenlijk te bepalen wanneer en waar de zorg het meest dringend nodig is. Het resultaat is een verminderde weerstand, meer vertrouwen en een efficiëntere inzet van medewerkers.’

Een van de grootste uitdagingen waar TONOS Care op dit moment voor staat, is het bereiken van de juiste balans tussen innovatie, klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid. Terwijl de vraag naar de TONOS-oplossing blijft groeien, is het essentieel om een evenwicht te vinden en niet te snel te willen groeien. Wat opvallend is, is dat er een groeiende groep zorgorganisaties is die graag willen samenwerken met TONOS, maar op dit moment aangeven dat ze geen tijd hebben voor de implementatie. Het is ironisch dat juist deze organisaties vaak tot de groep behoren die het meeste profijt zou hebben van de oplossing.

'De app van TONOS Care laat duidelijk zien waar de piek zit in de zorgvraag op een dag. Op deze manier kunnen onze teamleiders en werknemers samen kijken waar en wanneer de zorg het hardste nodig is. Dit leidt tot minder weerstand, meer vertrouwen en een efficiëntere inzet van medewerkers.'

Zorgorganisatie Sint Anna Boxmeer \

Wat heeft de prijs jullie gebracht?

'De ACTIZ-WDTM prijs heeft ons veel opgeleverd. We hebben een sterke groei doorgemaakt, zowel in omvang als in omzet. Het afgelopen jaar is ons personeelsbestand met veertig procent toegenomen en hebben we onze omzet weten te verdrievoudigen. Deze resultaten zijn een direct gevolg van de erkenning die we hebben gekregen van deskundigen uit de langdurige zorg, in samenwerking met Actiz-WDTM.

Ook hebben we door het winnen van de prijs onze innovatieve oplossing meer zichtbaarheid kunnen geven bij besluitvormers in de langdurige zorg en bij softwareleveranciers die geïntegreerde oplossingen nastreven. Bovendien hebben we waardevolle perspectieven, advies en toegang tot de netwerken van het ondersteunende Actiz-WDTM team gekregen. Dit alles heeft ons geholpen om succesvol te zijn met impactvolle innovatie in de langdurige zorg.

Wat zou je deelnemende startups mee willen geven? 

We hebben geleerd dat het belangrijk is om een lange adem te hebben en niet op te geven. De langdurige zorg heeft een lange weg afgelegd in het omarmen van innovaties, maar we zien dat het steeds beter wordt. De ACTIZ-WDTM prijs is een mooie opstap in de goede richting gebleken en kan je als startup echt helpen. Om te slagen met impactvolle innovatie in de langdurige zorg, heb je een zeer lange adem nodig. Geef niet op! De langdurige zorg komt van ver, maar wordt beter in het omarmen van innovaties. Doe mee en win de ACTIZ-WDTM prijs’, aldus Martijn Rademakers, CEO van TONOS Care.

De juryleden van 2023: 

 • Alexander van Cappellen, CIO 3.0 van Zorgboog (zorg en juryvoorzitter)
 • Gertjan van Rossum, bestuurder van IFOZ (investeerder)
 • Martijn Rademakers, winnaar ActiZ-WDTM Innovatieprijs 2022 en CEO TONOS
 • Vinood Mangroelal, CEO KPN Health
 • Jef Mol, Raad van Bestuur Santé Partners (zorg)
 • Simone Meertens bestuurder bij ZuidOostZorg en Anders Werken in de Zorg (zorg)

Kan jouw startup meedoen?

Deelnemende startups moeten aan de volgende eisen voldoen:

 • Je kunt aan de competitie deelnemen met een veelbelovende startup die een duidelijke focus heeft op de thuis- en ouderenzorg.
 • Je bent beschikbaar op donderdag 15 juni tussen 13.30 en 16.00 voor een live pitch van je startup tijdens de Zorg & ICT beurs in de Jaarbeurs in Utrecht
 • Bij het selecteren en jureren wordt vooral gelet op de impact die jouw innovatieve oplossing heeft op het zorgproces. Hierbij wordt niet alleen naar het besparen van tijd of kosten gekeken, maar ook naar elementen zoals het verbeteren van de kwaliteit van de zorg, het verlichten van het werk van de zorgmedewerkers of het verhogen van het werkplezier.
 • De innovatie van de startup mag niet ouder zijn dan vier jaar (2019) en de startup dient ten minste twee co-founders te hebben.
 • De omzet van de startup over het jaar 2022 mag niet meer bedragen dan 250.000 euro.

Prijs voor beste pitch 

De winnaar wint de ActiZ-WDTM Innovatieprijs en krijgt een unieke kans om gebruik te maken van drie maanden begeleiding en een rijk netwerk om je startup verder te brengen. Dit wordt geboden vanuit een uniek begeleidingsteam. Dit team bestaat onder andere uit:

 • Alexander van Capellen (Zorgboog)
 • Marieke de Jong, bestuurder bij Eilandzorg en Anders Werken in de Zorg
 • Martijn Rademakers (TONOS Care)
 • Elles Visscher (Zilveren Kruis)
 • Joost Adams (ActiZ, Anders Werken in de Zorg)
 • Jan-Willem Heeg (Tinybots)
 • Tonko Wedda (WDTM).

Daarnaast krijgt de winnende startup een plek op het Anders Werken in de zorg congres eind 2023.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 26 mei 2023 17.00 uur door jouw pitch-presentatie en ingevulde vragenlijst te sturen naar zorgenictbeurs@actiz.nl, onder vermelding van ‘Pitch-competitie’. Startups krijgen uiterlijk 2 juni bericht of zij aan de finale op 15 juni mogen deelnemen.

Meer weten? 

Heb je vragen of wil je meer weten over de pitch-competitie? Neem dan contact op met Joost Adams van ActiZ via j.adams@actiz.nl of Tonko Wedda van WDTM via tonko.wedda@wdtm.nl