Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Wonen Nieuws leestijd 1 min

Waardeer de cliëntenraad of de bestuurder van jouw zorgorganisatie: medezeggenschap doe je samen!

Link gekopieerd naar klembord

Waardeer de cliëntenraad of de bestuurder van jouw zorgorganisatie: medezeggenschap doe je samen! keyvisual

aan tafel

Het is de Week van de Medezeggenschap (4-8 oktober 2021). Oftewel: tijd om waardering naar elkaar uit te spreken rondom betrokkenheid en invloed. Wil jij graag jouw steentje bijdragen met het verbeteren van de medezeggenschap en daarmee andere zorgorganisaties inspireren? Nomineer dan jouw cliëntenraad of bestuurder voor de meerwaarde die zij hebben in de organisatie.

Vanaf vandaag kunnen zorgbestuurders en cliëntenraden elkaar waarderen en nomineren voor de rol die zij hebben rondom medezeggenschap. Cliëntenraden kunnen bijvoorbeeld bestuurders nomineren voor de ruimte voor invloed bij beleidsvorming.

Medezeggenschap gaat om het organiseren van betekenisvolle invloed van mensen die zorg krijgen.

Lia de Jongh \

Bestuurder van Topaz en lid van de kerngroep Wonen en Zorg

Waarom meedoen?

Het initiatief ‘Medezeggenschap doe je samen’ is een initiatief van LOC Waardevolle zorg en ActiZ. Het gaat over het inspireren van andere cliëntenraden, bestuurders, beleidsmakers en managers hoe je medezeggenschap binnen je zorgorganisatie kan organiseren. Met als uiteindelijk doel: bijdragen aan betere zorg.

Van alle ingestuurde nominaties licht ActiZ er vijf uit op onze website. Met deze cliëntenraden en bestuurders vertellen we in een video meer over hun aanpak. Op die manier hopen wij anderen te inspireren om hun rol te pakken. Zo kunnen zij anderen inspireren om hun rol te pakken en te vergroten en bestuurders en/of management hiervoor de ruimte bieden.

“Het is belangrijk dat we hier met elkaar aandacht voor hebben en elkaar kunnen inspireren met mooie voorbeelden van medezeggenschap. Je zorgt voor een ander, dan is het van belang dat je diegene betrekt en bevraagd bij alles wat je voor hem of haar doet.”

Lia de Jongh \

Bestuurder van Topaz en lid van de kerngroep Wonen en Zorg

Aanmelden

Tussen 4 en 31 oktober 2021 kan je jouw cliëntenraad of bestuurder nomineren. Aan de hand van een pitch of een motivatie kan je toelichten waarom de medezeggenschap in jouw organisatie werkt en wat het zo bijzonder maakt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een cliëntenraad die zijn achterban goed weet te bereiken, een bestuurder die zijn raad actief informeert. Of onconventionele manieren van samenwerking die leiden tot betere zorg en ondersteuning. Houd het beknopt, het liefst met een praktijkvoorbeeld. De nominatie kan zowel schriftelijk als in een video worden toegelicht via dit aanmeldformulier.

Nominaties

In november worden in totaal vijf nominaties uitgelicht. We gaan bij deze zorgorganisaties langs om daar de mooie voorbeelden en verhalen op te halen en te bundelen in een videofragment. Bij de keuze van nominaties houden we rekening met vijf thema’s:

  • Open en betrokken houding
  • Focus op samenwerking
  • Kritische houding wanneer nodig
  • Gericht op cliëntenperspectief
  • Visie op een toekomstbestendige ouderenzorg

Doe je mee? 

Nomineren kan via onderstaande button. 

Week van de medezeggenschap

Meer informatie over het programma lees je hier.