Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Appen met
Innoveren leestijd 1 min

Sanne Kok, programmamanager bij VitaValley, host talkshow over zorgtechnologie

Elke donderdag organiseert VitaValley tijdens de Slimme Zorg Estafette de talkshow Eerlijk Gesprek over het implementeren van zorgtechnologie

Link gekopieerd naar klembord

Sanne Kok, programmamanager bij VitaValley, host talkshow over zorgtechnologie keyvisual

Slimme Zorg Estafette

Vandaag, op 4 maart 2021, vindt de landelijke afsluiting van de Slimme Zorg Estafette plaats. Vier weken lang was door het hele land aandacht voor slimme zorg en innovatie. En werden verschillende activiteiten georganiseerd. Zoals ‘Het Eerlijke Gesprek’, een talkshow vanuit het programma SET-up van VitaValley over duurzame implementatie en het gebruik van e-health. Sanne Boon, communicatieadviseur bij ActiZ, appt met Sanne Kok, programmamanager bij SET-up. Over het programma, de talkshow en het belang van een eerlijke gesprek over geleerde lessen.

Sanne Boon:

Hi Sanne, je bent druk hé? Fijn dat we even konden appen!

Sanne Kok:

Hi naamgenoot, klopt! Afgelopen weken organiseerde wij vanuit het SET-up programma elke donderdag een talkshow over duurzame implementatie en het gebruik van zorgtechnologie.

Sanne Boon:

Daar wil ik meer over weten! Maar eerst: wat is het SET-up programma precies?

Sanne Kok:

Het SET-up programma van VitaValley ondersteunt programma- en innovatiemanagers, die met behulp van een SET subsidie aan de slag gaan met de duurzame implementatie van (zorg)technologie.

Sanne Boon:

Wat moet ik me daar precies bij voorstellen?

Sanne Kok:

We bieden verschillende activiteiten aan op basis van de vraag van innovatieclusters en hebben een digitaal platform om geleerde lessen met elkaar te delen en vragen aan elkaar te stellen.

Sanne Kok:

Daarin vinden we het belangrijk om kennis van buiten naar binnen te halen. En andersom 😊

Sanne Boon:

Dat doen jullie dus in de talkshow?

Sanne Kok:

Yes! Daarin spreken we mensen die betrokken zijn bij implementaties, die hun verhaal vertellen en verdieping aanbrengen over verschillende thema’s. Bijvoorbeeld over het structureel financieren van digitale zorg, het meekrijgen en motiveren van mensen. Maar ook over de technologie zelf: wat kan er wel, wat niet?

Sanne Boon:

En dat noemen jullie het 'Eerlijke Gesprek'?

Sanne Kok:

Precies! Omdat dat gesprek soms over dingen gaat waar je het liever niet over wilt hebben. Over waar het schuurt, waar je op vastloopt, of wat er mis gaat. Het kan ook gaan over systeemverandering. Het gesprek met de leverancier, de zorgverzekeraar...

Sanne Kok:

Belangrijkste vind ik om mensen aan het woord te laten die ervaringen hebben opgedaan. Met hun lessons learned kunnen we anderen op weg helpen met daar waar ze tegen aan lopen!

Sanne Boon:

Mooi! En er waren dus ook mensen buiten de zorg te gast in jullie talkshow?

Sanne Kok:

Ja, vond ik best spannend eerlijk gezegd. Maar wel nodig om de geleerde lessen verder te brengen, anders blijft het weer binnen hetzelfde clubje. We moeten juist met elkaar die zorg gaan veranderen.

Sanne Boon:

Wat bedoel je daar precies mee?

Sanne Kok:

Nou, dat kan domein overstijgend zijn. Als je kijkt naar oplossingen voor de problematiek van implementatie van digitale middelen, dan gaat dat verder dan de zorgketen.

Sanne Kok:

Het gaat niet alleen over ziekte of zorg, maar ook over het ondersteunen van een mens, in welke fase van het leven dan ook.

Sanne Boon:

Hoe kijk jij naar de impact van corona op e-health en zorginnovatie?

Sanne Kok:

Dubbel, het heeft onze hele wereld op de kop gezet.

Sanne Kok:

Het heeft digitalisering versneld en het was een harde les omdat we zijn geconfronteerd met wat er gebeurd als je het niet toepast.

Sanne Boon:

Dat begrijp ik!

Sanne Kok:

Uiteindelijk gaat het om verandering van gedrag van iedereen die betrokken is, inclusief de mensen die er gebruik van maken. Dat doe je niet zo snel. Er komt een moment dat we hier weer uitkomen, dat we weer met elkaar in contact kunnen zijn. Het is dan heel belangrijk om hier met elkaar mee door te gaan en te zorgen voor duurzame implementatie.

Sanne Boon:

Ik ben benieuwd! Waar kijk je naar uit, waar ben je hoopvol op?

Sanne Kok:

Een heel belangrijk onderdeel van de beweging in de zorg op dit moment, en specifiek op digitalisering, is gebaseerd op het gesprek. En dan met name om naar elkaar te luisteren.

Sanne Kok:

Ik hoop op de maatschappelijke bewustwording dat de digitale toekomst onderdeel is van onze toekomst. Als we dat gegeven met elkaar omarmen, dan maken we een mooie stap.

Sanne Boon:

Mooi gezegd, Sanne. Volgens mij zijn we nog niet uitgepraat hierover!

Sanne Kok:

Dat denk ik ook niet, ik spreek je graag als er iets meer tijd is!