Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Werken Innoveren Nieuws leestijd 1 min

Opleiden op maat noodzakelijk voor continuïteit en kwaliteit van zorg

Link gekopieerd naar klembord

Opleiden op maat noodzakelijk voor continuïteit en kwaliteit van zorg keyvisual

Onderwijs op maat door leereenheden

Het beroepsonderwijs voor volwassenen moet beter aansluiten bij de wensen en leerbehoeften van huidige zorgmedewerkers en van de vele nieuwe instromers in de zorg. Via leereenheden, die landelijk worden erkend, wil ActiZ zorgen voor maatwerk en flexibiliteit van het beroepsonderwijs voor volwassenen. Want voldoende vakbekwame medewerkers die met plezier naar hun werk gaan, is van doorslaggevend belang om de komende jaren de continuïteit en de kwaliteit van de zorg te waarborgen.

De focus ligt op wat iemand al kan en wat iemand nog bij kan leren

Devie Rusch \

beleidsadviseur ActiZ

Zij-instroom en doorstroom stimuleren

Door opleidingen in kleinere eenheden aan te bieden, wordt het aantrekkelijk om voor de zorg te kiezen of door te stromen naar een andere functie of branche. Via diverse pilots is al ontdekt wat de leereenheden in de praktijk betekenen voor mensen, zorgorganisaties en onderwijsinstellingen. De focus ligt op wat iemand al kan en wat iemand nog bij kan leren. Via de modulaire opzet zijn mensen sneller en beter inzetbaar. En zijn de mogelijkheden, buiten het volgen van de gehele beroepsopleiding, veel groter. Hierdoor wordt zij-instroom en doorstroom makkelijker en zijn werk- en privéleven beter in balans te brengen.

De Nationale Zorgklas

ActiZ heeft ook het initiatief genomen om, tijdens de coronacrisis en in samenwerking met landelijke partijen uit onderwijs en werkveld, snel een digitaal opleidingsplatform voor de zorg mogelijk te maken. De Nationale Zorgklas is een landelijk platform waar laagdrempelig spoedcursussen, trainingsprogramma’s en coaching worden aangeboden, om mensen snel op te leiden zodat ze inzetbaar zijn voor de zorg.

Lees ook De Nationale Zorgklas: online platform voor kwalitatief en duurzaam opleiden van zorgpersoneel