Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Werken Nieuws leestijd 1 min

De Nationale Zorgklas: online platform voor kwalitatief en duurzaam opleiden van zorgpersoneel

Link gekopieerd naar klembord

De Nationale Zorgklas: online platform voor kwalitatief en duurzaam opleiden van zorgpersoneel keyvisual

Logo De Nationale Zorgklas

ActiZ heeft het initiatief genomen om, in samenwerking met landelijke partijen uit onderwijs en werkveld, snel een digitaal opleidingsplatform voor de zorg mogelijk te maken. De Nationale Zorgklas wordt een landelijk platform waar laagdrempelig spoedcursussen, trainingsprogramma’s en coaching worden aangeboden, om mensen snel op te leiden zodat ze inzetbaar zijn voor de zorg.

Steeds meer vraag naar scholing voor mensen zonder zorgachtergrond

Door de verspreiding van het coronavirus staat het Nederlandse zorgsysteem onder grote druk en loopt de continuïteit van de zorg gevaar. Er is scholing nodig om huidig zorgpersoneel zo snel mogelijk te bekwamen in complexere werkprocessen én er is scholing nodig om mensen zonder specifieke zorgachtergrond binnen een zo kort mogelijke tijd voor te bereiden op het werken in de zorg. De Nationale Zorgklas biedt hiervoor op korte termijn de oplossing.

Online platform voor landelijk opleidingsaanbod

Via het landelijke platform ‘extra handen voor de zorg’ worden vraag en aanbod al samengebracht maar daarbij mist nog een opleidingsinfrastructuur die hierop aansluit. De Nationale Zorgklas voorziet in deze behoefte. Het platform biedt niet alleen een oplossing voor crisisscholing op korte termijn maar zal ook een duurzame oplossing bieden voor de langere termijn. De Nationale Zorgklas zal ook de komende jaren faciliteren dat een breed scala aan mensen kunnen worden opgeleid voor de zorg.

Het platform wordt toegankelijk voor alle mensen die willen werken in de zorg maar daarvoor nog kennis, kunde en/of ervaring missen. In samenwerking met onderwijsinstellingen biedt het platform online trainingsprogramma’s aan, zodat ook mensen zonder ervaring in de zorg door vakdocenten geschoold kunnen worden. Tot slot biedt het platform ook passende begeleiding en coaching die nodig is in deze tijd.

 

Peter heeft jarenlang als financial controller heeft gewerkt en heeft nu de overstap heeft gemaakt naar de zorg. De eerste stap richting zijn nieuwe loopbaan zette hij met De Nationale Zorgklas.

Melissa wilde kapster worden maar hervond haar liefde voor de zorg. Via de Nationale Zorgklas stroomde ze in de ouderenzorg.