Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Innoveren Nieuws leestijd 1 min

Met ‘Asset Tracking’ raakt Zorggroep Elde Maasduinen geen hulpmiddel meer kwijt

Link gekopieerd naar klembord

Met ‘Asset Tracking’ raakt Zorggroep Elde Maasduinen geen hulpmiddel meer kwijt keyvisual

Asset tracking

Om toekomstbestendige zorg mogelijk te maken kijkt Zorggroep Elde Maasduinen hoe technologieën medewerkers kunnen ontlasten. Zorgmedewerkers waren veel tijd kwijt aan het zoeken van hulpmiddelen, zoals tilliften. Sinds kort werken ze met ‘Asset tracking’. Met deze methode ziet de medewerker via een app op welke locatie een hulpmiddel zich bevindt. En met succes: door ‘Asset tracking’ bespaart elke medewerker gemiddeld 23 minuten aan zoektijd per week!

Wij spraken met zorgtechnoloog Alexander Everling over de (technologische implementatie van dit project. Verpleegkundige Britt van Weereld vertelt wat deze innovatie voor haar als zorgmedewerker oplevert.

Leidinggeven aan digitale transformatie

Meer lezen over leidinggeven aan digitale transformatie? Lees, kijk en luister mee in de inspirerende tweede editie van het e-magazine: 'Leidinggeven aan de digitale transformatie'.

‘Door asset tracking bespaart elke medewerker gemiddeld 23 minuten aan zoektijd per week'

Alexander \

Wat zou je andere zorgorganisaties als tips mee willen geven voor het implementeren van asset tracking?

‘Het is belangrijk om eerst te kijken naar welke doelen je wil behalen. Zet je vooral in op zoektijdbesparing, dan is bijvoorbeeld kamer-nauwkeurigheid een vereiste. Als een collega namelijk nog steeds over drie kamers moet gaan zoeken, gaat hij/zij de app niet gebruiken. Zet je vooral in op hulpmiddelenbeheer, dan heb je een wat minder grote dekking nodig, dan kun je snel heel veel winst behalen, zeker over de algemene inzet van de hulpmiddelen. Maar mijn algemene conclusie: een absolute aanrader!’