Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Innoveren Nieuws leestijd 1 min

ActiZ bestuurslid Conny Helder in opening Dutch Health Week

'Versnelling inzet technologie en innovatie nodig'

Link gekopieerd naar klembord

ActiZ bestuurslid Conny Helder in opening Dutch Health Week keyvisual

Opening Dutch Health Week 2021

‘Er is versnelling van inzet van technologie en innovatie nodig’, gaf ActiZ bestuurslid Conny Helder aan bij de opening van de Dutch Health Week, ‘en dat kan niet zonder de mensen die ermee moeten werken of er gebruik van maken’. Helder, zowel bestuurslid van de branchevereniging van zorgorganisaties als voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgorganisatie tanteLouise, maakte deel uit van een ronde tafel van ervaren leiders uit de Nederlandse gezondheidszorg.

Technologie

In het rondetafelgesprek wees Conny Helder op de toenemende vraag naar zorg voor ouderen door de vergrijzing en de krapte op de arbeidsmarkt. ‘ActiZ heeft samen met 12 andere landelijke partijen ‘Tien uitgangspunten voor toekomstbestendige ouderenzorg’ geformuleerd. Want de maatschappelijke uitdaging van de vergrijzing vraagt om een integrale visie op de zorg voor ouderen.’ Volgens Helder heeft de coronacrisis laten zien dat lokaal maatwerk goed kan, op die manier kan de beste zorg verleend worden in de context. Ook maakte de crisis goed zichtbaar hoe technologie het werk kan ondersteunen. ‘Zorgprofessionals ervoeren, onder meer bij tanteLouise, bijvoorbeeld plots de toegevoegde waarde van augmented reality doordat ‘slimme brillen’ begeleiding of meekijken door andere specialisten op afstand mogelijk maakte.’

Over de Dutch Health Week

De Dutch Health Week is het grootste online evenement voor de zorgsector. Het thema van de Dutch Health Week 2021 is ‘Let’s improve health together‘. Zorgprofessionals, zorgaanbieders en leveranciers van technologische diensten inspireren en informeren elkaar over de nieuwste ontwikkelingen en innovaties in de zorgsector. Om op die manier bij te dragen aan kwalitatief hoogstaande, toegankelijke en betaalbare zorg in de toekomst. Deelname is aan de Dutch Health Week is gratis, klik hier voor aanmelden en programma.

Innovatie in de klas

ActiZ: ‘De snelheid waarmee we landelijk dekkend mbo-certificaten aanbieden, was zonder de Nationale Zorgklas niet tot stand gekomen. Wij proberen een platformstructuur toe te voegen zodat we kunnen versnellen in het zorgonderwijs.’

In het kader van de Dutch Health Week schrijft de Dutch Health Hub over de innovatie van De Nationale Zorgklas tijdens de coronacrisis. ActiZ was bij de start van de Nationale Zorgklas betrokken. Snel opleiden was nodig. Normaal gebeurt dat op regionaal niveau, maar de regionale opleiders worstelden met de omslag naar digitaal onderwijs en acute vraag naar crisisscholing. Een landelijk crisisscholing ontbrak.  

‘Never waste a good crisis. En zo was daar te midden van de covid-crisis plots de Nationale Zorgklas. Dit initiatief moest mensen snel inzetbaar gaan maken voor de zorg. Het was bedoeld als een project met een houdbaarheidsdatum, maar lijkt nu een structurele bijdrage te kunnen leveren aan de arbeidsmarktproblematiek. Lees het hele artikel op de website van de Dutch Health Hub.