Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Nieuws leestijd 1 min

Volg het Grote Zorgdebat 2021

Online verkiezingsdebat over de toekomst van de zorg

Link gekopieerd naar klembord

Volg het Grote Zorgdebat 2021 keyvisual

Kandidaat-kamerleden in debat in 2017

Wat willen de politieke partijen met de zorg? Die vraag staat centraal op Het Grote Zorgdebat. 12 kandidaat-Kamerleden kruisen maandag 8 maart de degens en debatteren over hun ideeën voor de toekomst van de gezondheidszorg in Nederland. Meld je aan voor dit online debat; deelname is gratis. ActiZ is mede-initatiefnemer van dit debat.

Er zijn vier thema’s waarover wordt gedebatteerd. Op het programma staan het preventiebeleid, de digitalisering van de zorg, de regiefunctie vanuit politiek Den Haag en de arbeidsmarkt. Vragen die daarbij centraal staan zijn: hoe zetten we duurzaamheid in op de transitie van een ziektestelsel naar een gezondheidsstelsel, hoe draagt digitale zorg bij aan meer maatwerk en tijd voor patiënten en cliënten, wat is er nodig om meer samenhang te krijgen in zorg en welzijn en hoe lossen we het toenemende tekort aan zorgverleners op?

Kandidaat-Kamerleden

De kandidaat-Kamerleden die met elkaar in debat gaan zijn:

 • Fleur Agema (PVV)
 • Vera Bergkamp (D66)
 • Mirjam Bikker (CU)
 • Thom van Campen (VVD)
 • Corinne Ellemeet (GroenLinks)
 • Eva van Esch (PvdD)
 • Maarten Hijink (SP)
 • Joba van den Berg (CDA)
 • Attje Kuiken (PvdA)
 • Tunahan Kuzu (DENK)
 • Kees van der Staaij (SGP)

Het verkiezingsdebat staat onder leiding van Donatello Piras van het Nederlands Debat Instituut en Aldith Hunkar.

Volg de livestream en de Skipr nabeschouwing

Volg het debat maandag 8 maart vanaf 19.30u. via de livestream: https://www.hetgrotezorgdebat.nl/

Na afloop van Het Grote Zorgdebat verzorgt Skipr als mediapartner een nabeschouwing van het zorgdebat. In de live nabeschouwing bespreken hoofdredacteur Simon Broersma en senior redacteur Philip van de Poel de belangrijkste uitkomsten van het debat. Te gast zijn voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving Jet Bussemaker en Armand Girbes , intensivist en hoofd afdeling intensive care volwassenen bij het Amsterdam UMC. U kunt de nabeschouwing bekijken via www.skipr.nl/zorgdebat.

Praat vandaag over morgen

ActiZ is mede-initiatiefnemer van het debat. De branchevereniging van zorgorganisaties vindt het belangrijk dat er gesproken wordt over de toekomst van de zorg, en dan in het bijzonder de zorg voor ouderen. De voorspellingen laten voor 2040 een forse groei van het aantal ouderen en zorgbehoevenden zien. Nederland vergrijst in rap tempo. En dat betekent iets voor ons allemaal. Hoe we de zorg voor ouderen organiseren én wat we voor elkaar doen.

Als branchevereniging met 400 aangesloten zorgorganisaties heeft ActiZ een maatschappelijke verantwoordelijkheid om de zorg voor ouderen toekomstbestendig te maken. Dat is ook de reden dat ActiZ de publiekscampagne is gestart Praat vandaag over morgen. We roepen iedereen op het gesprek aan te gaan. Hoe wil jij ouder worden? Welke wensen en verwachtingen heb je? En wat kun jij betekenen voor je partner, je ouders, je buurvrouw? Kortom, hoe wil Nederland ouder worden? In dat gesprek past ook een verkiezingsdebat waar politici met elkaar in gesprek gaan over de zorg voor morgen. 

Een debat voor de zorg, door de zorg

ActiZ is mede-initiatiefnemer van het debat. Andere organiserende partijen zijn: FBZ, Federatie Medisch Specialisten, GGD-GHOR Nederland, de Nederlandse ggz, KNMG, KNMT, KNGF, KNMP, LAD, LHV, NFU, NVM-mondhygiënisten, NVZ, Patiëntenfederatie Nederland, RegioPlus, Skipr, VGN, V&VN, ZKN en ZN. Het Grote Zorgdebat is op maandag 8 maart 2021 van 19.30 tot 21.00 uur.

Tijdens de verkiezingen biedt ActiZ relevante informatie omtrent de verschillende politieke partijen en hun standpunten, maar ook actueel nieuws via de Collectie Verkiezingen.