Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Nieuws

Het Grote Zorgdebat 2021

Online verkiezingsdebat over de toekomst van de zorg

Kopieer de link
Link gekopieerd naar klembord
Kandidaat-kamerleden in debat in 2017

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 17 maart 2021 organiseert een breed scala aan zorgpartijen Het Grote Zorgdebat. ActiZ is mede-initatiefnemer van dit verkiezingsdebat over de toekomst van de zorg.

Op maandag 8 maart gaan kandidaat-Kamerleden met elkaar in debat over hun ideeën voor de toekomst van de zorg. Het Grote Zorgdebat is vrij te volgen voor iedereen die zich betrokken voelt bij de gezondheidszorg in Nederland. Met name zorgverleners, patiënten, cliënten en leden van de organiserende partijen zijn van harte uitgenodigd het debat te volgen. 

Kandidaat-Kamerleden

De kandidaat-Kamerleden die met elkaar in debat gaan zijn:

 •   Attje Kuiken (PvdA)
 •   Corinne Ellemeet (GroenLinks) 
 •   Fleur Agema (PVV)
 •   Kees van der Staaij (SGP)
 •   Liane den Haan (50PLUS)
 •   Maarten Hijink (SP)
 •   Mirjam Bikker (CU)
 •   Mona Keijzer (CDA)
 •   Sophie Hermans (VVD)
 •   Tunahan Kuzu (DENK)
 •   Vera Bergkamp (D66)

Het verkiezingsdebat staat onder leiding van Donatello Piras van het Nederlands Debat Instituut en Aldith Hunkar.

Praat vandaag over morgen

ActiZ is mede-initiatiefnemer van het debat. De branchevereniging van zorgorganisaties vindt het belangrijk dat er gesproken wordt over de toekomst van de zorg, en dan in het bijzonder de zorg voor ouderen. De voorspellingen laten voor 2040 een forse groei van het aantal ouderen en zorgbehoevenden zien. Nederland vergrijst in rap tempo. En dat betekent iets voor ons allemaal. Hoe we de zorg voor ouderen organiseren én wat we voor elkaar doen. Als branchevereniging met 400 aangesloten zorgorganisaties heeft ActiZ een maatschappelijke verantwoordelijkheid om de zorg voor ouderen toekomstbestendig te maken. Dat is ook de reden dat ActiZ de publiekscampagne is gestart Praat vandaag over morgen. We roepen iedereen op het gesprek aan te gaan. Hoe wil jij ouder worden? Welke wensen en verwachtingen heb je? En wat kun jij betekenen voor je partner, je ouders, je buurvrouw? Kortom, hoe wil Nederland ouder worden? In dat gesprek past ook een verkiezingsdebat waar politici met elkaar in gesprek gaan over de zorg voor morgen. 

Wanneer & waar?

Het Grote Zorgdebat is op maandag 8 maart 2021 van 19.30 tot 21.00 uur. Er is gekozen voor een online bijeenkomst. We verwachten met deze online editie ruim 50.000 viewers. Bekijken is kosteloos.

Organisatie

Het Grote Zorgdebat wordt dit jaar georganiseerd door: ActiZ, Federatie Medisch Specialisten, GGD-GHOR Nederland, de Nederlandse ggz, KNMG, KNGF, KNMP, KNMT, LHV, NVZ, Patiëntenfederatie Nederland, VGN, V&VN en ZN. Daarnaast zullen er diverse partijen uit de zorg zich aansluiten als partner van Het Grote Zorgdebat.

Logo het Grote Zorgdebat 2021

De Analyse Verkiezingsprogramma 2021 wordt aangeboden via de Collectie Verkiezingen. Tijdens de verkiezingen biedt ActiZ relevante informatie omtrent de verschillende politieke partijen en hun standpunten, maar ook actueel nieuws.