Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Nieuws leestijd 1 min

Brede zorgcoalitie pleit voor digitalisering, aantrekkelijke banen en meer ruimte voor preventie

Oproep Agenda voor de Zorg aan nieuw kabinet

Link gekopieerd naar klembord

Brede zorgcoalitie pleit voor digitalisering, aantrekkelijke banen en meer ruimte voor preventie keyvisual

subsidieregeling InZicht

Om de zorg ‘fit voor de toekomst’ te maken, moet er meer ruimte komen voor preventie, werkplezier en salaris voor zorgprofessionals en digitalisering. Dit schrijft een brede coalitie van partijen in de zorg in een brief aan informateur Herman Tjeenk Willink. ActiZ branchevereniging van zorgorganisaties is één van de opstellers van de brief.

De vergrijzing en de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden maken dat de financiële druk op en de vraag naar zorg flink toeneemt. Tegelijkertijd neemt de beroepsbevolking en het aantal mantelzorgers af. Dat betekent dat we de zorg in Nederland slimmer moeten organiseren; ook in samenwerking met partijen buiten de gezondheidszorg.

Gezamenlijke agenda

De zorgpartijen roepen het nieuwe kabinet op om te investeren in een langjarig preventieprogramma, met ruimte voor wetenschap en innovatie. Daarnaast vragen ze ondersteuning van het kabinet om zorgprofessionals werkplezier en loopbaanperspectieven te kunnen bieden, met een passende beloning. Verder onderstrepen de partijen het belang van verdergaande digitalisering, zoals eHealth, en benadrukken ze de noodzaak dit op te nemen in de investeringsagenda. Het is aan het kabinet om hiervoor de juiste randvoorwaarden te scheppen. Drie thema’s die ook actueel zijn om de zorg voor ouderen toekomstbestendig te organiseren.

Agenda voor de Zorg

De Agenda voor de Zorg is een breed platform van zorgpartijen: ActiZ, GGD GHOR, Ieder(in), Ineen, KBO-PCOB, KNOV, KNMG, Federatie Medisch Specialisten, De Nederlandse GGZ, NFU, NVZ, Patiëntenfederatie Nederland, VGN, V&VN en Zorgverzekeraars Nederland.

Vijf pijlers als fundament voor de ouderenzorg

ActiZ bestuurslid Conny Helder schreef eerder een blog over vijf pijlers die volgens ActiZ een stevig fundament vormen om te kunnen bouwen aan vernieuwing en innovatie van de zorg voor ouderen.

Lees hier het blog of neem een kijkje in de ActiZ collectie verkiezingen.