Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Innoveren Nieuws leestijd 1 min

ActiZ live over de zorg van morgen op Dutch Design Week en Utrecht Centraal

Link gekopieerd naar klembord

ActiZ live over de zorg van morgen op Dutch Design Week en Utrecht Centraal keyvisual

Volle zaal tijdens de opening van de ActiZ conferentie op de Dutch Design Week

ActiZ trapte woensdagochtend 25 oktober af op de conferentie ‘Impact vergroten van social design trajecten’ op de Dutch Design Week. In een bomvolle zaal spreekt vicevoorzitter Ronald Schmidt de zaal toe om met elkaar de toekomst van de zorg te bespreken, en de rol die (sociale) innovatie daarin heeft. Tegelijkertijd is ActiZ ook fysiek aanwezig op Utrecht Centraal om met zoveel mogelijk treinreizigers te praten over hoe we de zorg voor ouderen anders kunnen organiseren.

Dutch Design Week

ActiZ organiseert als strategisch partner van de Embassy of Inclusive Society tijdens de Dutch Design Week opnieuw een ledenbijeenkomst boordevol inspiratie over een inclusieve samenleving. Een samenleving waar vergrijzing niet als zorgvraagstuk wordt gezien, maar juist als een maatschappelijk vraagstuk van de samenleving. Dit is wat ActiZ betreft een heel urgent vraagstuk, want het aantal ouderen (65+) neemt de komende jaren substantieel toe, terwijl het personeel afneemt. 

Unieke kaartencampagne

ActiZ is deze woensdag en komende vrijdag aanwezig op Utrecht Centraal met speciale ansichtkaarten, postzegels en een brievenbus. Iedereen is welkom om een persoonlijke ansichtkaart te sturen om iemand uit te nodigen voor een gesprek over morgen. Dit doen zij in aanloop naar het Nationaal Gespreksmoment op 30 oktober.  

Via het platform www.praatvandaagovermorgen.nl/kaartje kan online een persoonlijke e-kaart verstuurd worden. De kaarten zijn gemaakt door verschillende bekende makers. Onder andere Loesje, dichter Merel Morre en illustrator Paul Faessen werkten hieraan mee. Naast de kaartjescampagne presenteert ActiZ een checklist met mogelijke vragen voor het gesprek over ouder worden. 

Mensen sturen kaartjes op Utrecht Centraal

Reizigers sturen kaartjes naar hun naasten tijdens de activatie op Utrecht Centraal.