Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Innoveren Nieuws leestijd 1 min

Wat kan de zorg leren van Disney, de politie en de Aldi?

Parallellen tussen verschillende bedrijven en de zorg

Link gekopieerd naar klembord

Wat kan de zorg leren van Disney, de politie en de Aldi? keyvisual

Disney

Digitale transformatie is van cruciaal belang voor bedrijven en organisaties die relevant willen blijven in de moderne wereld. Dat is in de zorg niet anders. Door technologische ontwikkelingen en digitalisering kan de zorg efficiënter en effectiever worden georganiseerd. Dit leidt tot betere cliëntervaringen, een hogere kwaliteit van zorg en kostenbesparingen voor zorgorganisaties. Joris Artis (o.a. zorgprofessional, bestuurder en innovatie-expert) schrijft wekelijks een blog over de parallellen tussen verschillende bedrijven en de zorg. In het e-magazine 'Leidinggeven aan digitale transformatie' lichten we er een paar uit.

Disney

Mickey Mouse, Sneeuwwitje, Assepoester of Donald Duck, wie kent ze niet? Een dag naar Disneyland is iets heel anders dan een gemiddelde dag in het verpleeghuis. Toch kan de zorg veel leren van de manier waarop Disney om gaat met hun bezoekers. Als cliënten tevreden zijn over hun verblijf in het verpleeghuis, zijn de medewerkers dat over het algemeen ook. Datzelfde geldt voor de gasten en medewerkers van Disney (ze spreken over gasten i.p.v. klanten). Bij Disney zetten zij daarom alles op alles voor de hoogste gasttevredenheid. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder.

Politie

Politie

De politie is al jaren te vinden in de top 10 van grootste werkgevers van Nederland. Maar hoe innoveer in je zo’n grote landelijke organisatie? De politie evalueert zorgvuldig alle goede ideeën van medewerkers en kijkt of ze daadwerkelijk passen binnen de strategie van de organisatie of sector. Dit biedt ook uitkomsten voor de zorg. Wil je weten wat? Lees het hele artikel hier

Scania

Elke 5 minuten rolt er een vrachtwagen van de band in de Scania-fabriek in Zwolle, de grootste fabriek van Europa. Het Zweedse Scania beheert ongeveer 10% van de Europese vrachtwagenmarkt. Maar wat heeft deze transportgigant te maken met de zorg? De efficiënte en gestroomlijnde werkwijze van het bedrijf Scania focust zich op Lean principes en het waardevol betrekken van medewerkers. Daar kan de zorg van leren...

Ontwerpers

Dat wij in de zorg met complexe vraagstukken te maken hebben is natuurlijk geen nieuws. We zitten vast in een door ons zelf gecreëerde systeemwereld waarbij we meer naar een leefwereld proberen te bewegen. In de zorg zijn wij vaak geneigd om bij problemen een toekomstig doel te stellen en van daaruit vervolgens terug te redeneren naar wat er moet gebeuren om daar te komen. Ontwerpers en andere creatieve professionals doen dit op een andere manier. Die beginnen gewoon en laten zich op een onderzoekende manier leiden door wat ze tegenkomen. En laat dat bij complexe vraagstukken nou veel beter werken! Meer weten? Lees dan verder.

Aldi

Aldi

Aldi, bekend om lage prijzen, onbekende merken en dozen op pallets. Ook opvallend is hun afwezigheid van achtergrondmuziek - een kostenbesparing. Ondanks al deze bezuinigingen investeert Aldi wél in innovatie. In 2022 opende Aldi, in Utrecht, zijn eerste kassaloze winkel op het Europese vasteland. Dit toont aan dat zelfs een kostenbewust bedrijf gericht kan zijn op innovatie. Dit biedt ook uitkomsten voor de zorg. Wil je weten wat? Lees het hele artikel hier.

Leidinggeven aan digitale transformatie

Meer lezen over leidinggeven aan digitale transformatie? Lees, kijk en luister mee in de inspirerende tweede editie van het e-magazine: 'Leidinggeven aan de digitale transformatie'. ActiZ wil met dit e-magazine laten zien wat de opbrengst is van technologische innovaties en digitale transformatie in de praktijk van de zorg voor ouderen en chronisch zieken. Ook door inzichtelijk en bespreekbaar te maken welke uitdagingen en knelpunten er zijn, kan er gericht gewerkt worden om de zorg op lange termijn duurzaam te organiseren.