Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Vacature Beleidsadviseur Arbeidsmarktbeleid 36 uur

Wil jij werken in een van de meest dynamische sectoren in Nederland? Ben jij in staat om de uitdagingen op arbeidsmarkt te omarmen en hier samen met leden van ActiZ te zoeken naar passende interventies? Dan verwelkomen wij jou graag. Als belangenbehartiger/beleidsadviseur ga je aan de slag met het arbeidsmarktbeleid voor de zorg aan ouderen. Hoe zorgen we ervoor dat de zorg voor ouderen nu en in de toekomst toegankelijk, betaalbaar en van een goed niveau blijft? Hoe hebben we voldoende en bekwame medewerkers? Wat zijn de gevolgen van de toenemende schaarste? Bij ActiZ werk je in het oog van de actualiteit, aan een toekomst van zorg in de snel veranderende wereld.

Wat doet ActiZ? 

ActiZ is de branchevereniging van 400 zorgaanbieders, met bijna 400 duizend medewerkers. Onze leden vormen een onmisbare schakel in de Nederlandse maatschappij en vinden elkaar op gemeenschappelijke thema’s als arbeidsmarkt, kwaliteit, technologie en samenwerking. ActiZ is hun spreekbuis en helpt zorgorganisaties hun medewerkers in staat te stellen om zo goed mogelijke zorg te leveren voor circa twee miljoen cliënten. Ouderen en mensen met een chronische ziekte, die verpleging en/of verzorging nodig hebben, thuis of in een verpleeghuis. Bij ActiZ werken circa 80 mensen aan de dagelijkse lobby voor toekomstbestendige ouderenzorg. ActiZ is de verbindende schakel tussen de leden en werkt nauw samen met andere zorgpartijen, vakbonden, ministeries, gemeentes, politiek, zorgverzekeraars, toezichthouders en media.  

De toekomst van de ouderenzorg is met het oog op de snel toenemende vergrijzing, net als het klimaat, een maatschappelijk vraagstuk dat voor iedere Nederlander, jong en oud, van levensbelang is. ActiZ werkt aan het mogelijk maken van goede en inclusieve zorg voor ouderen, nu en in de toekomst.   

Wat ga je doen? 

Jij bent dé belangenbehartiger voor arbeidsmarktvraagstukken op het gebied van de ouderenzorg. Hoe dragen we bij aan behoud van medewerkers? Hoe is het gesteld met de medewerkerstevredenheid en wat zijn passende arbeidsomstandigheden in een continu veranderd zorgveld. Het zijn vraagstukken waar jij graag je tanden inzet. Samen met tien collega’s ben jij erop gericht om in het overleg met de stakeholders landelijke randvoorwaarden overeen te komen waardoor onze leden in staat zijn goede zorg te bieden en een aantrekkelijk werkgever te zijn.

Jij hebt veelvuldig afstemming met bestuurders uit de Commissie Arbeid en de leden van ActiZ. Dit contact is een belangrijk onderdeel van jouw functie. Je adviseert bestuurders en het MT en bent voor hen een belangrijke sparringpartner. Je coördineert dossiers op het gebied van arbeidsmarktbeleid, voert namens ActiZ overleg, bepaalt de vervolgstappen en werkt deze samen met collega’s en leden uit. Ook informeer je hen over voor hen belangrijke ontwikkelingen. Je bent daarvoor continu in verbinding met voor ActiZ belangrijke partijen en collega’s binnen en buiten het team Arbeid. Je haalt er plezier uit collega’s te ondersteunen met hen af te stemmen. Want het werk doen we samen. Samen met collega’s en bestuursleden werken we aan een effectieve lobby en goede ondersteuning van leden.  

Wie wij zoeken 

Je bent doeltreffend, een aanpakker, analytisch, hebt oog voor detail en vindt het leuk om te netwerken. Je beschikt over WO werk- en denkniveau (bijv. rechten, economie, beleid en management). Je hebt bij voorkeur een aantal jaren relevante ervaring in een landelijk werkende organisatie of met een complex bestuurlijk krachtenveld. Kennis van of ervaring met het zorgstelsel en de financiering van zorg is een pré. Onderzoeksrapporten, beleidsdocumenten, cijfers, en berekeningen zie je als een uitdaging. Je hebt een stevige persoonlijkheid, kan goed samenwerken en bent daarnaast praktisch en oplossingsgericht. Netwerken is jou op het lijf geschreven.

Wat bieden wij

  • Een uitstekend salaris, tussen de EUR 4.073,- bruto  en EUR 7.027,-  bruto bij een werkweek van 36 uur.
  • Daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden: onder andere een 13e maand, goede reiskosten-/thuiswerkkostenregeling, thuis/flexibel werken en keuze in arbeidsvoorwaarden.
  • Je komt te werken in een modern kantoor, vlakbij het centrum, goed bereikbaar met openbaar vervoer en eigen parkeergelegenheid.
  • Goede koffie en vers fruit.
  • Een prettige werksfeer: als collega’s staan we altijd voor elkaar klaar en komen we regelmatig samen om onze successen te vieren, samenwerken is het uitgangspunt en als iets niet lukt kijken we altijd naar ‘Hoe dan wel’. En veel leuke activiteiten met collega’s. 
  • Een warm welkom en inwerkprogramma.
  • Jouw persoonlijke buddy wijst je de weg en beantwoordt je vragen.
  • Ontwikkelmogelijkheden.
  • Een goede balans tussen werk en privé.

Word jij onze nieuwe collega?

Wil je meer weten voor je solliciteert? Neem dan contact op met Frank Hagelstein, manager (06 150 30610). Belangstelling? Wij kijken uit naar je motivatiebrief en CV, graag sturen naar solliciteren1@actiz.nl t.a.v. Sandrien Keukens, team HRM.

ActiZ,
Postbus 8528
3503 RG Utrecht
www.actiz.nl