Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Wonen Nieuws leestijd 1 min

Uitkomst congres Thuis in de Wijk: Er gebeurt veel, maar versnelling is nodig

Link gekopieerd naar klembord

Uitkomst congres Thuis in de Wijk: Er gebeurt veel, maar versnelling is nodig keyvisual

Publiek congres Thuis in de Wijk

Ruim 500 deelnemers waren maandag 16 mei aanwezig in Amersfoort bij het congres Thuis in de Wijk. Het congres was een initiatief van de partners van de Taskforce Wonen en Zorg, waaronder ook ActiZ. Veel leden van ActiZ waren aanwezig als deelnemers én waren onderdeel van het programma.

De aanwezigen kregen in verschillende sessies meer inzicht en informatie over allerlei initiatieven om mensen zo lang mogelijk prettig in de wijk te laten wonen. Denk aan allerlei vormen van geclusterd wonen, projecten gericht op preventie en het bevorderen van welzijn, ontmoeting en participatie. Er was ook veel oog voor de woonomgeving en de kracht van senioren.

Catalogus woonvormen voor senioren

Catalogus woonvormen voor senioren

Catalogus woonvormen voor senioren gelanceerd

Tijdens het congres werd ook de Catalogus woonvormen voor senioren gelanceerd. Deze Catalogus biedt ontwikkelaars inzicht in de hedendaagse woonvormen voor senioren in Nederland. Voor initiatiefnemers van nieuwe woonvormen voor senioren, of dat nu professionals of burgerinitiatieven zijn, is het niet altijd gemakkelijk om ideeën uit te werken naar een concreet plan.

De Catalogus Woonvormen voor senioren helpt daarbij door diepgaande informatie te leveren over de verschillende types, plattegronden, gemeenschapsvormen, voorzieningen en kosten. Met steun van het ministerie van VWS ontwikkelde ZorgSaamWonen, Kantelingen en Companen de eerste gebruikersversie.

Presentaties en video- en foto-impressie

Op de website www.thuisindewijk.nu vind je een uitgebreid verslag, presentaties en een video- en foto-impressie.

Foto's: Floris Schneemann

Mijn ActiZ

Meer lezen?

Als ActiZ-lid kun je terecht op Mijn ActiZ voor artikelen en meer informatie over de woonopgave en woonvisie voor ouderen.