Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Innoveren Nieuws leestijd 1 min

Terugblik: ActiZ op Dutch Design Week

Video met een sfeerimpressie van de tentoonstelling in Eindhoven.

Link gekopieerd naar klembord

Terugblik: ActiZ op Dutch Design Week keyvisual

Stockfoto Dutch Design Week

ActiZ op de Dutch Design Week 2021 was een groot succes. In de week van 16 t/m 24 oktober stond de branchevereniging voor zorgorganisaties met een eigen tentoonstelling in Eindhoven. Twee ontwerpers, We are Social Rebels en Studio Anne Ligtenberg, toonden namens ActiZ hun tussentijdse ideeën om de toekomstbestendige zorg voor ouderen te organiseren. In dit artikel een videoreportage over deze innoverende week.

Drukbezocht

Honderden bezoekers kwamen dagelijks naar de tentoonstelling. Men kon kennismaken met de uitdagingen én mogelijke oplossingen omtrent het vraagstuk  ‘de toekomstzorg voor ouderen’. Het staat namelijk vast dat de zorg fundamenteel moet veranderen. Beide ontwerpbureaus lieten hun visie omtrent dit vraagstuk zien.

Naast de tentoonstelling werd op dinsdag- en donderdagmiddag een inspirerend dagprogramma georganiseerd voor ActiZ-leden. Met behulp van workshops werd men uitgedaagd om op een andere manier naar de zorg van de toekomst te kijken. De reacties na afloop waren erg positief.

Januari 2022

ActiZ blikt terug op een geslaagde week. Maar de Dutch Design Week was nog maar het begin. De ontwerpers hebben veel input opgehaald halen bij de bezoekers van de tentoonstelling. Hoe dachten zij bijvoorbeeld over ouder worden of een toekomstbestendige wijk? De input wordt verwerkt in het eindresultaat van de ontwerpbureaus.

De uiteindelijke resultaten en concepten van We are Social Rebels en Studio Anne Ligtenberg worden in januari 2022 gepresenteerd.