Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Innoveren Publicatie

Toolkit Duurzaamheid in de ouderenzorg

Een duurzame toekomst is een gezonde toekomst. Dat is het uitgangspunt van de ActiZ-visie op duurzaamheid. ​​​​​​​Om zorgorganisaties te ondersteunen bij het halen van de duurzaamheidsdoelstellingen heeft ActiZ de toolkit Duurzaamheid ontwikkeld. Deze toolkit bevat informatie over verplichtingen en wetgeving, hulpmiddelen voor verduurzaming, inspirerende voorbeelden en handige websites.

De Green Deal Duurzame Zorg 3.0

De toolkit is gebaseerd op de Green Deal Duurzame Zorg 3.0, die door ActiZ is ondertekend in 2022. Op dit moment is de zorgsector verantwoordelijk voor zeven procent van de CO2-uitstoot in Nederland. Om de CO2-uitstoot terug te dringen is van belang dat alle zorgorganisaties hun bijdrage leveren aan de opgave om onze samenleving te verduurzamen. De toolkit geeft zorgorganisaties concrete handvatten om aan de slag te gaan.

ActiZ heeft de doelen uit de Green Deal uitgewerkt in een eigen uitvoeringsplan. Hierin staan concrete stappen die de ouderenzorg gaat nemen om de zorg te verduurzamen. ActiZ ondersteunt haar leden hierbij. Duurzaamheid wordt zo een vanzelfsprekend onderdeel van de ouderenzorg. Dit sluit aan bij de visie van ActiZ: Een duurzame toekomst is een gezonde toekomst.  

In het uitvoeringsplan onderscheidt ActiZ vier focusgebieden voor de uitvoering en belangenbehartiging: duurzaam zorgvastgoed, duurzame en gezonde voeding, afvalreductie en duurzame mobiliteit.