Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Aan de slag met de Wet zorg en dwang thuis? Meld jouw regio aan als praktijktuin!

Illustratie van diverse mensen aan tafel

In 2021 gaan 6 praktijktuinen van start om de ambulante Wet zorg en dwang (verder) te implementeren. De Wet zorg en dwang is sinds 1 januari 2020 in werking, maar extramuraal wordt de wet nog weinig toegepast. Het doel van de praktijktuinen is om samen met alle betrokkenen de Wzd in de extramurale setting vorm te geven. En om vanuit de praktijk de lokale en eventuele regionale vraagstukken aan te pakken en op te lossen. De Regiegroep Extramurale Wzd nodigt geïnteresseerden van harte uit om zich te melden als praktijktuin.

De Regiegroep Extramurale Wzd wil middels de praktijktuinen de implementatie van de Wzd in de extramurale setting een stevige impuls geven. De Regiegroep heeft als opdracht om de pilot praktijktuinen op te zetten en te volgen. De Regiegroep bestaat uit ActiZ, Alzheimer Nederland, Hulp bij dementie Limburg, InEen/LHV, Loc, NZa, V&VN, Verenso, VWS en ZorgthuisNL.

Begeleiding

De praktijktuinen ontvangen ondersteuning bij knelpunten en ontwikkelingsvragen op bijvoorbeeld zorginhoudelijk, juridisch, financieel of ICT-gebied.

Aanmelden

De Regiegroep ziet de aanmeldingen met groot enthousiasme tegemoet. De voorwaarden om mee te doen, verdere achtergrondinformatie en de selectieprocedure lees je in de uitnodigingsflyer. Daarin is ook de link naar het aanmeldformulier opgenomen. Aanmelden kan tot en met 25 mei 2021.

Resultaten

De ervaringen en goede voorbeelden uit de 6 praktijktuinen komen ter inspiratie en lering landelijk beschikbaar.