Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Innoveren Nieuws leestijd 1 min

Opbrengst Proeftuinen elektronische gegevensuitwisseling gepubliceerd

Link gekopieerd naar klembord

Opbrengst Proeftuinen elektronische gegevensuitwisseling gepubliceerd keyvisual

Zwarte laptop

Het ministerie VWS wil met de subsidieregeling InZicht zorgorganisaties in de langdurige zorg stimuleren om met elektronische gegevensuitwisseling aan de slag te gaan.

Proeftuinen

In aanloop naar deze regeling onderzochten deelnemende zorgorganisaties in 16 proeftuinen wat nodig is op weg naar een landelijke uitrol. De recente afronding van de proeftuinen was aanleiding de huidige kennis te bundelen in een publicatie Geef InZicht door. Kennis en kansen voor de langdurige zorg. 

Vanaf begin 2019 tot eind juni 2020 werd in 16 proeftuinen ervaring opgedaan met elektronische gegevensuitwisseling in de langdurige zorg. Dit leverde kennis op over welke aanpak goed werkt en welke zaken nog geregeld moesten worden om met de subsidieregeling InZicht de landelijke gegevensuitwisseling te versnellen. Zo werd duidelijk dat er afspraken nodig zijn op het niveau van onder andere gedeelde informatiebehoefte, zorgproces en infrastructuur. 

De 16 proeftuinen bestonden uit: 7 projecten rondom Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO), 7 projecten rondom eOverdracht en 2 projecten rondom medicatieveiligheid. Het onderwerp medicatieveiligheid maakt geen onderdeel uit van de subsidieregeling.

10 tips

De lessen uit de proeftuinen bieden meerwaarde voor de deelnemers aan de subsidieregeling InZicht en zijn samengevat in 10 tips. De ervaringen van de proeftuiners zijn gebundeld in de publicatie Geef InZicht door: Kennis en kansen voor de langdurige zorg.  

Wilt u meer weten over de subsidieregeling? Kijk dan op deze site of download onderstaand bestand.