Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Door de ogen van
Wonen leestijd 1 min

Op camping Prinsheerlijk vieren bewoners voor het tweede jaar vakantie in eigen tuin

Link gekopieerd naar klembord

Op camping Prinsheerlijk vieren bewoners voor het tweede jaar vakantie in eigen tuin keyvisual

Camping Prinsheerlijk

In onze zomerserie van 2021 interviewden we Ilse Rogier. Zij werkte toen al ruim 10 jaar als fysiotherapeut bij WZH Prinsenhof in Leidschendam en vond haar werk nog iedere dag geweldig. Ze vertelde hoe een simpel idee door de inzet van enthousiaste collega's en het vertrouwen van de organisatie in korte tijd tot iets heel moois kan leiden. Hoe ging dat in z'n werk?

Hoe je een tent regelt

Ilse volgde ouderenzorg-inspirator #TeunToebes op Instagram en zag een post met een vrolijke foto van een caravan in de tuin van zijn verpleeghuis. ‘Ik dacht direct: als jij dat kan, kunnen wij dat ook!’. Dus plaatste ze in 2021 een oproep op Facebook en in no time had ze de beschikking over een caravan en 2 tenten. ‘Met een collega heb ik die op een zaterdag opgezet en er een leuke zithoek bij georganiseerd, een picknickbank en wat stoeltjes. Meer niet.’ Zo werd camping Prinsheerlijk een feit.

Hoe je een picknickmand regelt

‘Vanaf het begin was het al superleuk, ondanks het slechte weer. We zagen dat mensen letterlijk in beweging kwamen: zodra het droog was, kwamen er allerlei bewoners op af en ook de mensen van de dagactiviteiten. Toen hebben we met z’n allen bedacht hoe we het nog leuker konden maken en zo is het idee van de picknickmand ontstaan. Die kun je  bij de receptie voor 5 euro huren. De receptie zorgt voor een kan thee of koffie en facilitair zorgt voor wat chips en koekjes. Hoe gezellig is het om met je vader, moeder of grootouder op de camping gezellig wat te eten en te drinken! Het is ook hartverwarmend om te zien hoe echt alle medewerkers meedenken en meewerken.’

Hoe je een plekje regelt

Ilse vertelde dat ze een groot voorstander is van het idee om alles maar gewoon te laten gebeuren, maar door het instant succes bleek er toch wel een beetje organisatie nodig. Als de dagbehandeling op een bepaalde tijd met 25 tot 30 mensen naar de camping gaat, is het handig om dat even bij de receptie vooraf te melden.

Vakantiefoto's van vroeger

‘In de huiskamers die uitkijken op de camping wordt ineens veel over de vakanties van vroeger gepraat. Hoe de bewoners vroeger vakantie vierden. Sommigen hadden zelf vroeger ook gekampeerd, anderen vonden dat toen nog veel te avontuurlijk. Dat levert mooie gespreksstof op en familieleden nemen nu ook vaak fotoalbums van vroeger mee.’

Alle collega's genieten mee

De camping bleek ook een positief effect op de medewerkers te hebben. Ilse: ‘Het is zo mooi om te zien dat de collega’s de tijd nemen om met de bewoners naar de camping te gaan en daar koffie te drinken of om te eten met elkaar. Er is jeu de boules, je kunt er bowlen, of gewoon even wat ontspannen in de drukke zomerperiode, waarin de werkdruk echt heel hoog is.’ 

Overdonderd door succes

Ilse was ongelofelijk blij met het resultaat, maar ook een beetje overdonderd door het succes: ‘Wat begon als een simpel idee van een paar mensen, dat door vertrouwen vanuit de organisatie mogelijk is gemaakt, heeft echt iets groots teweeggebracht!’

Camping Prinsheerlijk is dit jaar ook te boeken door familie!

Vroeger kampeerden veel bewoners met hun gezin. De medewerkers van WZH Prinsenhof uit Leidschendam halen ook dit jaar met Camping Prinsheerlijk leuke herinneringen uit het verleden van de bewoners op.

En ook is er dit jaar de mogelijkheid om een gevulde picknickmand voor een klein bedrag bij de locatie te bestellenen worden er verschillende dagactiviteiten op de camping georganiseerd.

Nieuw dit jaar is  dat er voor de familie van de bewoners die zelf over een caravan, camper of tent beschikken, de mogelijkheid bestaat om een dag of meerdere dagen op de camping te staan. In overleg kunnen de ‘logés’ in het restaurant van WZH Prinsenhof tegen een redelijke vergoeding gebruik maken van lunch of diner. Op deze manier zorgt WZH Prinsenhof voor een echte vakantiebeleving. En ook nieuw dit jaar is het mooie weer!