Podcast 4 uitgelicht
20 november 2020VVT Nieuws Podcast 4 uitgelicht

Podcast: (Zorg)bestuurders over de zorg van morgen

In de vierde en laatste aflevering van de podcastreeks Over Morgen gaat Jeroen Westermann in gesprek met Marien de Langen, bestuurder van woningcorporatie Stadgenoot en Jeroen van den Oever, bestuurder van zorgorganisatie Fundis over de toekomst van de zorg voor ouderen. Met behulp van de inzichten uit de eerste drie gesprekken met innovatiespecialisten, millennials en babyboomers probeert Jeroen samen met zijn gasten antwoord te geven op de vraag: wat is er nodig om zorg, wonen en welzijn voor ouderen goed te organiseren?

De zorg wordt anders, dat staat vast. Het aantal ouderen neemt toe, maar het aantal medewerkers dat in de zorg werkt niet. Dat betekent iets voor hoe we de zorg organiseren en wat we voor elkaar doen. Met de podcast Over Morgen proberen we verwachtingen over ouder worden en zorg bespreekbaar te maken. Vanuit vier verschillende perspectieven worden inzichten geboden en oplossingen geschetst voor de toekomst van de zorg voor ouderen. De podcastreeks is een initiatief van ActiZ en Fundis. Aflevering 4 van deze podcast is nu te beluisteren.

Aflevering 4: (Zorg)bestuurders

In aflevering 4 gaat Jeroen in gesprek met Jeroen van den Oever en Marien de Langen. Hoe kijken (zorg)bestuurders naar de zorg van morgen? Aan de hand van de inzichten die hij in zijn gesprekken heeft opgedaan verkent Jeroen met zijn gasten de kansen en oplossingen voor de toekomst van het ouder worden en de zorg voor ouderen. Waar wonen we? Welke rol speelt wederkerigheid? En wie moeten over dit vraagstuk meepraten? Dit en meer hoort u in aflevering 4.

Luister ook:

Luister ook de eerste drie afleveringen van de podcast Over Morgen én houd de kanalen van ActiZ en Praat vandaag over morgen in de gaten voor een mogelijk vervolg op de gesprekkenreeks.

Op praatvandaagovermorgen.nl staat een overzicht van alle afleveringen van de podcastreeks. Daar kunnen ook de gesprekskaarten gedownload worden, die helpen het gesprek over morgen te voeren.

 

Sane Boon-4k

Laatste nieuws