Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Innoveren Nieuws leestijd 1 min

Kijk op COVID-19 in een nieuw jasje

Het COVID-dashboard is vernieuwd!

Link gekopieerd naar klembord

Kijk op COVID-19 in een nieuw jasje keyvisual

Kijk op Data - logo

Het coronavirus houdt ons nog steeds in haar greep. Om de ontwikkelingen goed te kunnen blijven volgen heeft ActiZ het COVID-19-dashboard 'Verpleeghuiszorg' in een nieuw jasje gestoken. Dit dashboard is voor iedereen toegankelijk.

Natuurlijk zijn nog steeds in één oogopslag de ontwikkeling van besmettingen, ziekenhuisopnames, overlijdensgevallen in de laatste weken zichtbaar.

Vergelijking vorig jaar

Nieuw is de mogelijkheid om met één klik een vergelijking ten opzichte van vorig jaar te maken. Het virus lijkt beïnvloed te worden door de weersomstandigheden en daarom kan een vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder interessant zijn. In de zomer van 2020 was een afname van besmettingen te zien. In 2021 zien we dat (nog) niet. Het aantal besmette locaties is nu stabiel rond de 170 per week, maar mogelijk is die afname te zien als de temperatuur toeneemt. Met deze nieuwe mogelijkheid wordt het verschil met vorig jaar in een oogopslag zichtbaar. 

Ook nieuw bij de vergelijking ten opzichte van vorig jaar, is de optie ‘wissel as grafiek van week naar provincie’, waarmee niet de weken maar de cijfers per provincie naast elkaar worden getoond. Op die manier krijg je een nog completer beeld van de huidige aantallen in Nederland. 

Grafiek Kijk op Data: Vergelijking met 2020

Gemiddeld aantal besmette locaties verpleeghuiszorg per week in Nederland (met nieuwe update)

Neem gelijk een kijkje via de onderstaande link. 

Vragen? Neem dan contact op met de helpdesk: kijkopdata@actiz.nl of bel naar 085 - 077 20 70 (bereikbaar van ma t/m do).