Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Innoveren Nieuws leestijd 1 min

Gezocht: startups met innovatieve oplossingen voor de ouderen-en gehandicaptenzorg

Pitch jouw idee voor en maak kans op de ActiZ-VGN-WDTM Innovatieprijs!

Link gekopieerd naar klembord

Gezocht: startups met innovatieve oplossingen voor de ouderen-en gehandicaptenzorg keyvisual

Innovatieprijs

ActiZ, VGN en vereniging voor zorgtechnologie WDTM willen startups stimuleren die de zorgvernieuwing in de langdurige zorg kunnen versnellen. Daarom organiseren zij ook dit jaar een pitch-competitie voor veelbelovende startups. De bewegingen Anders Werken in de Zorg (AWIZ) en Technologie en Zorgacademie (TZA) ondersteunen dit initiatief. De finale vindt plaats op donderdag 11 april op het hoofdpodium van de Zorg & ICT Beurs. De winnaar ontvangt de ActiZ-VGN-WDTM Innovatieprijs en kan drie maanden gebruik maken van de ervaring en het netwerk van een professioneel begeleidingsteam.

Om klaar te zijn voor de toekomst, is het cruciaal dat de langdurige zorg verder innoveert. Die innovatie vindt nu al plaats, maar niet op de snelheid en de schaal die nodig is. Daarom roepen ActiZ, VGN en WDTM innovatieve startups op om de zorgvernieuwing te helpen versnellen.

VGN nieuwe medeorganisator

Samenwerken in de (langdurige) zorg wordt steeds belangrijker om de toenemende zorgvraag het hoofd te kunnen bieden. Dat is de reden waarom ActiZ en WDTM VGN hebben uitgenodigd om deze innovatieprijs uit te breiden naar de gehandicaptenzorg.

Pitch jouw idee

Heb jij een innovatieve oplossing voor de toekomst van de zorg, een oplossing die al gebruikt wordt in de ouderenzorg en/of gehandicaptenzorg en ingezet kan worden bij beide doelgroepen? Meld jullie startup dan nu aan voor de pitch-competitie. Stuur je pitch-presentatie in, beantwoord de vragenlijst en maak kans om uitgenodigd te worden om je pitch live tijdens de Zorg & ICT Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht te geven. Een deskundige jury afkomstig uit zorgbestuur, de financiële wereld en het bedrijfsleven beoordeelt de pitches en maakt de winnende start-up bekend.

Bij het selecteren en jureren wordt vooral gelet op de impact die de innovatieve oplossing heeft op het zorgproces. Hierbij wordt niet alleen naar het besparen van tijd of kosten gekeken, maar ook naar elementen zoals het verbeteren van de kwaliteit van de zorg, het verlichten van het werk van de zorgmedewerkers of het verhogen van het werkplezier.

De juryleden: 

  • Alexander van Cappellen, CIO 3.0 van Zorgboog (juryvoorzitter)  
  • Brigitte Boon, bestuurder Academy het Dorp en hoogleraar Tilburg University
  • Sjim Romme, bestuurder van IFOZ (investeerder)
  • Hugo Broekman, bestuurder bij Frionzorg in Zwolle, bestuurder TZA Ijssel-Vecht en lid van de Bestuurlijke adviescommissie Digitalisering en Technologische innovatie van de VGN
  • Jef Mol, bestuurder Thebe
  • Simone Meertens, bestuurder ZuidOostZorg en bestuurder Anders Werken in de Zorg
  • Vinood Mangroelal, CEO KPN Health  

Kan jouw startup meedoen?

Deelnemende startups moeten aan de volgende eisen voldoen:

  • Je kunt aan de competitie deelnemen met een veelbelovende startup die een duidelijke focus heeft op de langdurige zorg.
  • De innovatie van de startup mag niet ouder zijn dan vier jaar (2020) en de startup dient ten minste twee co-founders te hebben.
  • De omzet van de startup over het jaar 2023 mag niet meer bedragen dan 250.000 euro (exclusief BTW).

Prijs voor beste pitch 

De winnaar wint de ActiZ-VGN-WDTM Innovatieprijs en krijgt daarmee een unieke kans om gebruik te maken van drie maanden begeleiding en een rijk netwerk om je startup verder te brengen. Dit wordt geboden vanuit een uniek begeleidingsteam. Dit team bestaat uit: Alexander van Capellen (Zorgboog), Martijn Rademakers (TONOSCare), Elles Visscher (Zilveren Kruis), Jarno Visser (zorginnovator TZA) Joost Adams (ActiZ, Anders Werken in de Zorg), Han Huizinga (VGN), Jan-Willem Heeg (Tinybots), Michiel Klitise (TribeLead Nedap) en Tonko Wedda (WDTM).

De finalisten krijgen de mogelijkheid om tijdens het jaarcongres van Anders Werken in de Zorg met een stand aanwezig te zijn. 

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 14 maart 2024 17.00 uur door jouw pitch-presentatie en ingevulde vragenlijst te sturen naar zorgenictbeurs@actiz.nl, onder vermelding van ‘Pitch-competitie’. Startups krijgen uiterlijk 29 maart bericht of zij aan de finale op 11 april mogen deelnemen.

Meer weten? 

Heb je vragen of wil je meer weten over de pitch-competitie? Neem dan contact op met ons op via  zorgenictbeurs@actiz.nl