Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Appen met
Innoveren leestijd 1 min

Dutch Design Week 2022: kijk vanuit een inclusief perspectief naar toekomst van de zorg

Link gekopieerd naar klembord

Dutch Design Week 2022: kijk vanuit een inclusief perspectief naar toekomst van de zorg keyvisual

Portret Shay

Nog een paar dagen en dan is het zover: Dutch Design Week gaat van start. ActiZ is ervan overtuigd dat de creatieve industrie de zorgsector verder kan helpen met oplossingen voor de vergrijzing. Want de zorg voor ouderen verandert de komende jaren fundamenteel. Daarom is ActiZ strategisch partner van de Embassy of Inclusive Society (onderdeel van Dutch Design Week). Door met zo veel mogelijk mensen te praten over inclusiviteit te komen tot nieuwe inzichten voor de ouderenzorg. ActiZ appt met Shay Raviv, curator bij Embassy of Inclusive Society.

Leonie Ruizendaal

Communicatieadviseur

Leonie Ruizendaal

Shay Raviv

Curator bij Embassy of Inclusive Society

Shay Raviv

Leonie:

Ha Shay, wat is de Embassy of Inclusive Society precies?

Shay:

Hi Leonie, wat leuk dat je appt! De afgelopen maanden heb ik samen met het team hard gewerkt aan het verhaal dat wij willen vertellen bij Embassy of Inclusive Society.

Shay:

Namelijk dat inclusie urgenter dan ooit, als je kijkt naar de toenemende fragmentatie, polarisatie en demografische veranderingen.

Leonie:

Bij ActiZ houden die demografische veranderingen mij ook bezig. We weten dat het aantal ouderen de komende jaren flink toeneemt.

Shay:

Precies! Daarom is ActiZ ook strategisch partner van ons. Om ook het vraagstuk van de vergrijzing, vanuit een inclusieve samenleving te bekijken.

Leonie:

Welk inzicht biedt dit volgens jou?

Shay:

Dat de vergrijzing geen probleem is van de ouderen of de zorg, maar van de hele samenleving. Hoe kijk je naar alle uitdagingen die de vergrijzing met zich meebrengt vanuit een inclusieve samenleving, dus zonder mensen onder ‘jong’ en ‘oud’ te verdelen.  

Leonie:

Dus door de vergrijzing vanuit een ander perspectief te bekijken, kom je misschien ook tot andere inzichten…

Shay:

Precies! Het wordt een inclusief vraagstuk, we moeten het met elkaar doen.

Leonie:

Dat sluit aan bij waar we als ActiZ voor staan: de vergrijzing is niet per se een zorgvraag maar een maatschappelijk vraagstuk.

Leonie:

Wat kan ik precies volgende week verwachten op de Embassy?

Shay:

We brengen kunstenaars, ontwerpers en andere maatschappelijke partijen (zoals ActiZ) samen om naar een inclusieve samenleving te werken. Inclusiviteit is een continu proces van leren en ontleren.

Leonie:

Wat moet ik mij daarbij voorstellen?

Shay:

We hebben bijvoorbeeld een expo als ontmoetingsruimte, waar design projecten worden getoond die de inclusiviteit van Nederland benadrukken. In wat voor maatschappij wil je bijvoorbeeld leven? Hoe zou je willen dat mensen met elkaar omgaan? 

Leonie:

Waar kijk je het meest naar uit?

Shay:

Ik vind het best spannend. Maar kijk vooral uit naar de onverwachtse ontmoetingen en gesprekken.

Leonie:

Wat mooi om te horen! En heel veel succes!

Shay:

Dank je wel!

Ook leuk om te bezoeken

Op de Embassy of Inclusive Society wordt ook aandacht besteed aan ouder worden in de stad. Oftewel: The niteshop, een ambassade van de superdiverse stad. We hebben meer en meer te maken met een nieuwe stedelijke realiteit. Daarom is het essentieel andere structuren te ontwerpen en na te denken over het belang van futuristische instituten. The Niteshop: ambassade van de superdiverse stad is zo’n futuristisch instituut. Hier staat de rijkdom die je vindt in superdiverse steden centraal.

Credits foto uitgelicht boven: Wouter le Duc