Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Innoveren Nieuws leestijd 1 min

'De urgentie om te innoveren is nog nooit zo groot geweest'

Link gekopieerd naar klembord

'De urgentie om te innoveren is nog nooit zo groot geweest' keyvisual

Gesprek Anthonie Maranus en Sandra Suijkerbuijk

De urgentie om te innoveren is nog nooit zo groot geweest, stelt bestuurder Anthonie Maranus van zorgorganisatie Surplus. In de nieuwe innovatieruimte van Surplus ging hij in gesprek met programmamanager innovatie Sandra Suijkerbuijk. Wanneer is iets nou innovatie? En wat betekent de inzet van technologie voor medewerkers en voor cliënten? In deze video van de ActiZ Academie bespreken zij de dillema’s rondom innovatie en de kansen die het biedt om de zorg anders te organiseren.

Leidinggeven aan digitale transformatie

Meer lezen over leidinggeven aan digitale transformatie? Lees, kijk en luister mee in de inspirerende eerste editie van het e-magazine: 'Leidinggeven aan de digitale transformatie'. ActiZ wil met dit e-magazine laten zien wat de opbrengst is van technologische innovaties en digitale transformatie in de praktijk van de zorg voor ouderen en chronisch zieken. Ook door inzichtelijk en bespreekbaar te maken welke uitdagingen en knelpunten er zijn, kan er gericht gewerkt worden om de zorg op lange termijn duurzaam te organiseren.  

Drie tips voor een goed gesprek over de innovatie van jouw zorgorganisatie:
 

  1. Bespreek samen wat de boodschap is die jullie in- en extern willen communiceren over vernieuwing binnen de organisatie en vraag wat je als bestuurder kunt doen om dit aan verschillende tafels bespreekbaar te maken. Het eerlijke verhaal helpt de sector het meest.
     
  2. (H)erken de verschillen tussen elkaars rollen en daarbij behorende belangen. Zorg voor een open samenwerking. Interne innovatiemanagers of een innovatieteam hebben het soms best lastig om enerzijds alles ter discussie te kunnen stellen (belangrijke eigenschap!), maar anderzijds ook een relatie op te bouwen met relevante stakeholders. Steun het innovatieteam daarin.
     
  3. Zoek de balans tussen zorgvuldigheid en ongeduldigheid. Duurzame verandering inzichtelijk maken duurt nou eenmaal lang. Zolang zowel de bestuurder als de innovatiemanager af en toe te ongeduldig is, zit je in de sweet spot. Ongeduldigheid kan het vuur wat warm houden.

Meer weten over digitale transformatie? Op de ActiZ Academie bundelen we kennis, trainingen en inspiratie met als doel om samen met onze leden de digitale transformatie van de ouderenzorg te versnellen.