Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Appen met
leestijd 1 min

Conny Helder hoogste vrouwelijke binnenkomer in Skipr 99

Link gekopieerd naar klembord

Conny Helder hoogste vrouwelijke binnenkomer in Skipr 99 keyvisual

Conny Helder

Jaarlijks verschijnt de Skipr 99. Een lijst met de meest invloedrijke personen in de zorg. Dit jaar is Conny Helder, bestuurder van tanteLouise en bestuurslid van ActiZ, de hoogste nieuwe vrouwelijke binnenkomer op nummer 21. Leonie Ruizendaal, communicatie bij ActiZ, feliciteert Conny Helder met dit goede nieuws.

Leonie:

Ten eerste: van harte gefeliciteerd! Wat was de eerste reactie toen je hoorde dat je als hoogste nieuw binnengekomen vrouwelijke bestuurder staat genoteerd?

Conny:

Ik was blij verrast. Het is een erg leuke opsteker voor de sector. Helemaal omdat we in het begin van de crisis nog weleens het gevoel hadden dat het vooral over de ziekenhuizen ging. Maar ook in onze sector moesten we echt ontzettend aan de bak.

Leonie:

Wat mooi om te horen! Dus je bent er blij mee?

Conny:

Jazeker. Het is na zo’n jaar van ongelofelijk hard werken mooi om te zien dat het ook zin heeft gehad. Dat er erkenning voor is. Juist daarom ben ik er blij mee. En het harde werken gaat onverhinderd door. Niet alleen in de verpleeghuis, maar ook in de thuiszorg.

Leonie:

Dat lijkt mij inderdaad erg zwaar. Zijn er nog meer dingen die het afgelopen jaar moeilijk waren?

Conny:

Op een gegeven moment sta je in een verpleeghuis wel voor een dilemma. Het liefst wil je namelijk iedere bewoner een fijne en prettige tijd geven. Ook de kwetsbaren. Maar tegelijkertijd is er een gevaarlijk virus. Je moet dan toch continue een afweging maken tussen de vrijheid van de bewoners en het bestrijden van deze infectieziekte. Dat is heel moeilijk.

Leonie:

Wat heftig, om voor zo’n keuze te staan. Is zo’n notering dan de kroon op het harde werk?

Conny:

Het is een mooie erkenning. Niet alleen voor mij, maar vooral voor de sector. Het staat natuurlijk wel voor een mate van invloed die je hebt. Maar tijdens het bestrijden van zo’n crisis, ben je natuurlijk niet bezig met het effect daarvan op zo’n ranking. Het is wel fijn dat de andere mensen, die op de lijst staan, het kennen én erkennen.

Leonie:

Waar denk je dat je deze notering aan te danken hebt?

Conny:

Toen ik bij het ActiZ-bestuur kwam en de algemene woordvoering zou gaan doen, had ik niet gedacht dat ik zo vaak werd gevraagd voor radio en televisie. Hiermee kon ik namens ActiZ de zichtbaarheid van de verpleeghuiszorg en zorg thuis tijdens deze crisis vergroten.

Leonie:

En daarnaast was Brabant ook de eerste plek waar het virus zich snel verspreidde.

Conny:

Ja, ik zat in een hotspot waar het virus voor het eerst in Nederland om zich heen greep. Wij waren in Brabant de eersten die ervaring hadden met het virus en alles wat daarmee gepaard ging. Denk aan het gebrek aan beschermingsmiddelen, maar ook aan de onrust die leefde bij iedereen. Wij moesten echt en vooral snel met oplossingen komen. Ik heb gelukkig wel ervaring met crisismanagement. Als iedereen onrustig wordt, word ik juist rustig. Zo konden we toch met de onzekerheid die we hadden, blijven vechten tegen het virus.

Leonie:

Nogmaals van harte! En veel succes weer de komende periode met het werk bij tantelouise en ActiZ.

Conny:

Dank je wel! We blijven ons best doen.

Ook benieuwd naar de andere mensen op de lijst? Klik dan op onderstaande link.