Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Nieuws leestijd 1 min

ActiZ presenteert Analyse Verkiezingsprogramma 2021

Bijna is het zover: de verkiezingen gaan van start!

Link gekopieerd naar klembord

ActiZ presenteert Analyse Verkiezingsprogramma 2021 keyvisual

Kandidaat-kamerleden in debat in 2017

Op 15, 16 en 17 maart zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer in Nederland. Branchevereniging ActiZ heeft naar aanloop van de verkiezingen een analyse gemaakt waar de (verschillende) politieke standpunten over de ouderenzorg centraal staan.

Verkiezingsprogramma

In aanloop naar de verkiezingen bundelen de politieke partijen hun ideale visie voor Nederland en de plannen om dit te bereiken in een verkiezingsprogramma. De politieke keuzes die partijen maken in hun programma’s zijn van groot belang voor de toekomst van de ouderenzorg. 

Door de vergrijzing hebben steeds meer mensen zorg nodig terwijl er door de demografische opbouw van onze bevolking minder mensen zijn die in de zorg kunnen werken of mantelzorg kunnen verlenen. De snelgroeiende kloof tussen de vraag naar en het aanbod van ouderenzorg is het grootste maatschappelijke vraagstuk voor Nederland in de komende 20 jaar


Relevante thema’s 

In deze Verkiezingsprogramma analyse vind je een overzicht wat de verschillende politieke partijen zeggen over onderwerpen met betrekking tot het thema zorg, en dan specifiek de ouderenzorg. Geordend aan de hand van 5 vragen: 

1.    Hoe moet de ouderenzorg gefinancierd worden?
2.    Hoe worden mensen geënthousiasmeerd om te werken in de ouderenzorg?
3.    Hoe wordt samenwerking in de ouderenzorg bevorderd?
4.    Hoe kunnen mensen langer thuis wonen?
5.    Hoe wordt de ouderenzorg gedigitaliseerd?

Relevante thema’s hierbinnen zijn onder meer samenwerking in de zorg, de Wmo, Verpleeghuizen, Arbeid en Mantelzorg. De volledige analyse vindt u via de downloadknop onderaan dit artikel. 

De Analyse Verkiezingsprogramma 2021 wordt aangeboden via de Collectie Verkiezingen. Tijdens de verkiezingen biedt ActiZ relevante informatie omtrent de verschillende politieke partijen en hun standpunten, maar ook actueel nieuws.