Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Innoveren Nieuws leestijd 1 min

ActiZ lanceert e-magazine 'Leidinggeven aan de digitale transformatie'

Wat kunnen zorgorganisaties doen om de digitale transformatie te versnellen?

Link gekopieerd naar klembord

ActiZ lanceert e-magazine 'Leidinggeven aan de digitale transformatie' keyvisual

Ezine digitale transformatie

Wat kan de zorg leren van de Efteling, maffiabazen en de Metaverse? In de eerste versie van het e-magazine 'Leiding geven aan de digitale transformatie’ legt ActiZ digitale transformatie in de ouderenzorg langs de meetlat en delen we ervaringen vanuit de praktijk. De branchevereniging van zorgorganisaties biedt zo inspiratie in wat zorgorganisaties kunnen doen om digitale transformatie te versnellen.

De uitdagingen rond de zorg voor ouderen zijn bekend: een toenemende vraag naar zorg, een verouderende bevolking en daardoor een tekort aan zorgverleners. ‘Met elkaar moeten we antwoord zien te geven op de vraag die de samenleving stelt: hoe houden we de zorg beschikbaar voor de mensen die dat het hardste nodig hebben?,’ aldus Annet Boekelman, voorzitter van de ActiZ themacommissie Digitaal, Denken & Doen. ‘Daarvoor worden eerst oplossingen gezocht bij de cliënt zelf en zijn omgeving, maar ook door slimme innovaties en nieuwe technologieën in het zorgproces.’

‘We moeten letterlijk en figuurlijk met elkaar verbinden’

Annet Boekelman \

Voorzitter ActiZ themacommissie Digitaal Denken & Doen en zorgbestuurder bij Mijzo

Er kan veel, maar het is niet altijd even makkelijk. Digitalisering in de zorg is nou eenmaal een complex onderwerp. ‘Door regionaal meer samen te werken en van elkaar te leren kunnen de uitdagingen die per regio verschillen beter worden aangepakt. We moeten letterlijk en figuurlijk met elkaar verbinden. Ik hoop dat mensen geïnspireerd raken door de voorbeelden in dit e-magazine.’

Telefoon met magazine op display

De urgentie om te innoveren

Zorgorganisaties zijn zich bewust van de noodzaak om te innoveren, maar in de praktijk worden medewerkers, leidinggevenden en zorgbestuurders  vaak afgeleid door dagelijkse taken rond werkdruk en roosterplanning. Innovatie is vaak iets wat er dan nog bij komt. ‘Wil je als organisatie echt de digitale transformatie doormaken, dan moet innovatie prioriteit krijgen’, stelt Jan Kees van Wijnen, lid van de ActiZ-themacommissie Digitaal, Denken & Doen.  

‘Wil je als organisatie echt de digitale transformatie doormaken, dan moet innovatie prioriteit krijgen’

Jan Kees van Wijnen \

Lid ActiZ themacommissie Digitaal Denken & Doen en zorgbestuurder bij tanteLouise

ActiZ wil met dit e-magazine laten zien wat de opbrengst is van technologische innovaties en digitale transformatie in de praktijk. Ook door inzichtelijk en bespreekbaar te maken welke uitdagingen en knelpunten er zijn, kan er gericht gewerkt worden om de zorg op lange termijn duurzaam te organiseren.  

Lees, luister en kijk mee in deze inspirerende eerste editie!