Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Werken Nieuws leestijd 1 min

Steeds meer specialisten ouderengeneeskunde nodig

Een jong vak met toekomst

Link gekopieerd naar klembord

Steeds meer specialisten ouderengeneeskunde nodig keyvisual

Wonen buiten 24

Specialisten ouderengeneeskunde spelen een belangrijke rol in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een complexe zorgvraag. De ouderenzorg in Nederland heeft dan ook steeds meer specialisten ouderengeneeskunde nodig. Dat vraagt om een forse inzet in het werven van voldoende gemotiveerde basisartsen voor de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde en voor voldoende en goed begeleide opleidingsplaatsen.

We worden steeds ouder

Niet alleen het aantal ouderen groeit, maar mensen worden ook steeds ouder. Het aantal 90-plussers stijgt de komende 20 jaar met bijna 200% tot 340 duizend personen. Ouderdom gaat vaak gepaard met kwetsbaarheid en complexe zorgvragen. Zorgvragen die niet zozeer gaan over ‘genezen’ als wel om het verbeteren of behouden van de kwaliteit van leven. Specialisten ouderengeneeskunde spelen een belangrijke rol in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een complexe zorgvraag.

De ouderenzorg in Nederland heeft dan ook steeds meer specialisten ouderengeneeskunde nodig. Dat vraagt om een forse inzet in het werven van voldoende gemotiveerde basisartsen voor de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde en voor voldoende en goed begeleide opleidingsplaatsen.

Stimuleren dat jonge artsen kiezen voor het vak van de toekomst: ouderengeneeskunde

Hoe zorg je voor een dusdanig leerklimaat dat studenten en artsen in opleiding met volle overtuiging en passie kiezen voor het vak van specialist ouderengeneeskunde? Die vraag verkennen we in een driedelige serie artikelen, waarin we met bestuurders en specialisten ouderengeneeskunde spreken over de randvoorwaarden, de uitdagingen maar vooral ook over de passie voor het vak. 

In gesprek met Marco Wisse en Olav Schuth van Vivium Zorggroep over de randvoorwaarden, uitdagingen en passie voor het vak ouderengeneeskunde.