Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Werken Nieuws leestijd 1 min

Leden ActiZ stemmen voor nieuwe cao

Link gekopieerd naar klembord

Leden ActiZ stemmen voor nieuwe cao keyvisual

Handen schudden

De leden van ActiZ keurden het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao goed. Daarmee stemmen de leden van de branchevereniging van zorgorganisaties voor een nieuwe cao voor de verpleeghuis-, thuiszorg en jeugdgezondheidszorg. Ze deden dit tijdens een extra algemene ledenvergadering op woensdag 23 maart 2022.

Op 10 maart bereikten werkgeversorganisaties ActiZ en Zorgthuisnl een akkoord met de vakbonden FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn en NU’91 voor de grootste cao van Nederland. Vakbond FBZ beraadt zich nog. Zorgbestuurder Trudy Prins leidde de onderhandelingsdelegatie van ActiZ: ‘Het is fijn dat ActiZ-leden hun akkoord hebben gegeven, hiermee komt een nieuwe cao een stapje dichterbij.’ De ledenraadpleging van de vakbonden is nog niet voltooid.

Minder werkdruk en meer werkplezier

In het onderhandelaarsakkoord zijn afspraken gemaakt over onder meer loonsverhoging en meer regie en zeggenschap van zorgmedewerkers over hun werk. De afspraken voorzien in een cao met een looptijd van twee jaar en moeten bijdragen aan minder werkdruk en meer werkplezier. Ook is er een compleet nieuwe tekst overeengekomen.