Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Werken Nieuws leestijd 1 min

Koning op werkbezoek bij Woonzorg Flevoland

Link gekopieerd naar klembord

Koning op werkbezoek bij Woonzorg Flevoland keyvisual

Werkbezoek Koning Woonzorg Flevoland

Een koninklijke verrassing: Koning Willem-Alexander was donderdag 25 maart op werkbezoek bij Woonzorg Flevoland in Lelystad. De koning ging naar woonzorglocatie de Hanzeborg en de dagbesteding het Groene Huis bij ’t Landleven. ‘Het was een eer om de koning te ontvangen’, vertelt John Bos, voorzitter van de Raad van Bestuur en actief lid van branchevereniging ActiZ. ‘En vooral ook: een mooie blijk van waardering voor alle zorgmedewerkers in de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg van Woonzorg Flevoland en in heel Nederland.’

Persoonlijke verhalen

Vanwege corona worden de werkbezoeken van de koning pas achteraf bekend gemaakt. De medewerkers en bewoners hoorden donderdagochtend pas wie er op bezoek zou komen. Op woonzorglocatie de Hanzeborg ging de koning in gesprek met medewerkers van de thuiszorg en de verpleeghuiszorg. Zij vertelden hem over het werken met beschermingsmiddelen en hoe zij de zorg bij cliënten thuis, ondanks corona, altijd hebben georganiseerd.

Met persoonlijke verhalen vertelden zorgmedewerkers over hun ervaringen in de verpleeghuizen tijdens de eerste coronagolf. Ze vertelden over de eenzaamheid van bewoners, de impact van de corona-uitbraken en de werkdruk doordat collega’s ziek werden. Het bezoek aan de Hanzeborg werd afgesloten in het Grand Café. Op een veilige anderhalve meter afstand gingen enkele bewoners met de koning in gesprek onder het genot van een kopje koffie.

Koning Willem-Alexander praat met enkele bewoners onder het genot van een kopje koffie. © Fotostudio Wierd

Koning Willem-Alexander praat met enkele bewoners onder het genot van een kopje koffie. © Fotostudio Wierd

Het Koninklijk Huis en de VVT

De VVT-sector heeft afgelopen maanden al meerdere keren aandacht gekregen van het Koninklijk Huis. Recent was er een digitaal werkbezoek van de koning aan zorgorganisatie Omring. Het koninklijk echtpaar pakte ook eind vorig jaar de telefoon en belde met zorginstelling TanteLouise én Beweging 3.0 om hen een hart onder de riem te steken.

Vanuit het hart gewerkt

Aansluitend bezocht Willem-Alexander dagbesteding het Groene Huis. De dagbesteding is belangrijk voor mensen met dementie die nog thuis wonen en hun mantelzorgers. Door corona werd de dagbesteding tijdelijk stopgezet. Dat was zwaar voor de mantelzorgers. Maar ook hier werd gekeken naar wat wel mogelijk was wat resulteerde in het thuis begeleiden van cliënten, vertelden de begeleiders aan de koning.

Het is belangrijk dat de koning naar de verhalen van de zorgmedewerkers heeft geluisterd

John Bos \

Voorzitter Raad van Bestuur Woonzorg Flevoland

‘De thuiszorg en de verpleeghuiszorg zijn tijdens de coronacrisis lange tijd onderbelicht geweest. De problematiek was groot. Door het zorgpersoneel in heel het land is met veel energie en vanuit het hart gewerkt om zorg aan kwetsbare mensen te kunnen blijven bieden,’ vertelt John Bos, lid ActiZ-kerngroep Zorg Thuis. ‘Het is belangrijk dat de koning naar de verhalen van de zorgmedewerkers heeft geluisterd. Een prachtige blijk van waardering, zo zie ik het.’

Koning Willem-Alexander op werkbezoek

Koning Willem-Alexander doet een spel met enkele bewoners. © Fotostudio Wierd

Benieuwd naar de beelden van het werkbezoek? Bekijk hieronder de reportage die het Algemeen Dagblad heeft gemaakt.