Imke Houben, projectleider duurzaamheid: ‘De verduurzaming van het menu kost ons niets extra, levert wel veel op’
Imke Houben, projectleider duurzaamheid: ‘De verduurzaming van het menu kost ons niets extra, levert wel veel op’ keyvisual
Steeds meer Nederlanders staan open voor vegetarische maaltijden bij het avonddiner of tussendoor. Niet alleen jongeren, maar ook de ouderen, zijn bereid om meer vegetarisch te eten. Imke Houben, projectleider duurzaamheid bij het Gasthuis, vertelt hoe ze bij hun op de locatie aan de slag gaan met een pilot om CO2-uitstoot te reduceren door meer plantaardig voedsel te stimuleren. De pilot is een samenwerking van het ministerie van VWS en Intrakoop, een inkoopcoöperatie van de zorgorganisaties.
Waarom de focus op voeding in verduurzaming?
Betekent dit concreet minder traditionele gerechten zoals aardappels, groente en vlees?
Hoe reageren bewoners op de vermindering van vlees in hun maaltijden?
Wat zijn jullie doelstellingen voor de pilot?
Kun al wat tips delen met andere zorgorganisaties die hun keuken willen verduurzamen?
Uitgelichte foto bovenaan artikel: Imke Houben en kok Marco van Burgsteden