Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Nieuws leestijd 1 min

Een Kieskompas speciaal over de zorg

Jouw stemhulp voor een stemkeuze op basis van de uitdagingen in de zorg

Link gekopieerd naar klembord

Een Kieskompas speciaal over de zorg keyvisual

afbeelding zorgkieskompas 2.png

Moet het salaris van verpleegkundigen en verzorgenden omhoog? En moeten zorgaanbieders meer samenwerken, ook als dit ten koste gaat van de keuzevrijheid van patiënten? Heeft iedereen recht op een plek in een verpleeghuis, zelf met het huidige tekort aan zorgpersoneel? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de stellingen uit het Zorgkieskompas, dat vandaag officieel is gelanceerd. Een stemhulp uitsluitend op basis van thema’s die te maken hebben met de zorg.

Het Zorgkieskompas biedt kiezers de kans om inzicht te krijgen in hoe politieke partijen aankijken tegen de uitdagingen in de zorg, in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november.

Onderbouwd hulpmiddel

Het ZorgkiesKompas is een onafhankelijk en wetenschappelijk onderbouwd hulpmiddel voor iedereen die een weloverwogen stemkeuze wil maken. Met 30 stellingen biedt het Zorgkieskompas een uitgebreid overzicht van de standpunten van politieke partijen met betrekking tot de zorg en ondersteuning in Nederland.

Het Zorgkieskompas is ontwikkeld door het onderzoeksbureau KiesKompas, in samenwerking met ActiZ en Zorgverzekeraars Nederland. De stellingen staan los van de eigen standpunten. De antwoorden van de politieke partijen zijn door het expertteam van KiesKompas gecontroleerd door middel van de verkiezingsprogramma’s en standpunten van de partijen.

Meer weten over de verkiezingen?

De collectie Verkiezingen bundelt in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november relevante informatie omtrent politieke partijen, hun standpunten en actueel nieuws.