Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Nieuws

Alles over de coronavaccinatie

Kopieer de link
Link gekopieerd naar klembord
Corona vaccin

Alle belangrijke informatie omtrent vaccineren is op deze pagina verzameld.

Uitnodigingsbrief op dit moment uitsluitend voor zorgmedewerkers uit de verpleeghuiszorg

Toelichting volgorde van uitnodigen medewerkers

De uitnodigingsbrief voor het vaccineren van zorgmedewerkers is op dit moment uitsluitend beschikbaar voor zorgmedewerkers uit de verpleeghuiszorg. Het informatiepakket is voor ActiZ-leden beschikbaar in de Kennisbank.

Wanneer u geen verpleeghuiszorg levert of zorg in een kleinschalige woonvorm, dan komen uw medewerkers op dit moment nog niet in aanmerking voor een afspraak. Op dit moment worden als eerste de zorgmedewerkers met direct cliëntcontact in verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen uitgenodigd voor vaccinatie. Medewerkers werkzaam in de wijkverpleging/thuiszorg en wmo-ondersteuning worden later uitgenodigd voor een vaccin.

Hierin wordt de volgende volgorde aangehouden:

  1. Zorgmedewerkers met direct cliënt contact in de verpleeghuiszorg
  2. Zorgmedewerkers met direct cliënt contact in de gehandicaptenzorg
  3. Thuiszorgmedewerkers wijkverpleging en Wmo-ondersteuning

De snelheid waarmee deze groepen aan de beurt komen, hangt af van de beschikbaarheid van vaccins en van de opkomst. De voorbereiding voor de volgende groepen is in volle gang. U kunt, zodra de wijkverpleging en Wmo-ondersteuning aan de beurt is, het uitnodigingspakket (brief + werkwijze) op deze pagina terugvinden. Wij ontvangen van de GGD/GHOR en het RIVM een officiële 'go' voor het beschikbaar stellen van het uitnodigingspakket op onze website. 

Wij begrijpen dat u graag aan de slag wil met het informeren van uw medewerkers. Echter zult u nog even moeten wachten tot de go vanuit de GGD/GHOR en het RIVM wordt gegeven. Wij verwachten u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Informatiepakket voor werkgevers over vaccinatie werknemers

Voor zorgwerkgevers is er een werkwijze en een standaard uitnodigingsbrief om zorgmedewerkers uit te nodigen voor vaccinatie. Deze brief moet op naam van de werknemer worden gezet en met het logo de eigen organisatie. Dit kan zowel digitaal als geprint. Bij de uitnodiging naar de zorgmedewerkers komen drie bijlagen.

Wanneer u geen verpleeghuiszorg levert of zorg in een kleinschalige woonvorm, dan komen uw medewerkers op dit moment nog niet in aanmerking voor een afspraak.

 

Q&A vaccinatie

Er zijn en blijven veel vragen over vaccinatie, het vaccinatieproces en arbeidsvoorwaardelijke aspecten. De 10 belangrijkste vragen van dit moment hebben we in een Q&A vaccinatie gezet.

Toolkit Rijksoverheid met communicatiemiddelen

De Rijksoverheid heeft een toolkit met communicatiemiddelen over coronavaccinatie ontwikkeld, die steeds wordt aangevuld. In de toolkit onder andere een tijdlijn, factsheet, infographic, posters en social media banners.

Wat we tot nu toe weten over de landelijke vaccinatiestrategie

Op weg naar vaccinatie

Het ministerie van VWS werkt met het RIVM en alle betrokken uitvoeringspartijen aan een strategie voor de vaccinatie. Bewoners en zorgmedewerkers van verpleeghuizen komen als eerste in aanmerking voor de vaccinatie. Lees het artikel Op weg naar vaccinaties voor de ouderenzorg voor een korte samenvatting van wat we op dit moment weten over de vaccinatiestrategie voor de ouderenzorg. 

Meer informatie voor professionals en publiek

  • Informatie voor professionals die betrokken zijn bij de uitvoering van de Covid-19-vaccinatie staat op de RIVM-website. Zodra beschikbaar, wordt de pagina aangevuld met richtlijnen, de e-learning, Q&A’s, informatie over de vaccins, bijsluiters et cetera. Er komt ook een speciaal telefoonnummer voor medische vragen en vragen over het proces. Volg het laatste nieuws via de RIVM-nieuwsbrief Covid-19 vaccinatie
  • Op rijksoverheid.nl kunnen burgers informatie vinden over de vaccinatie. De mensen die worden uitgenodigd ontvangen straks een brief en een infographic met daarin de belangrijkste informatie over de vaccinatie en een verwijzing naar de website.
  • Filmpje met uitleg over het coronavacccin. Professor Marjolein van Egmond (immunoloog Amsterdam UMC) geeft antwoord op vragen rondom het coronavaccin.

In onze collectie Coronavirus bundelen we alle actuele informatie rond Covid-19.