Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Beleidsadviseur Jeugd en Gezin voor 24 - 32 per week

Wij als Team Jeugd van ActiZ zijn op zoek naar een enthousiaste, ondernemende en doortastende collega die samen met ons - voor en met onze leden - aan de slag gaat.

Werk jij mee aan het kansrijk, veilig en gezond opgroeien voor jeugd en gezin! Ben jij op zoek naar een veelzijdige, dynamische en uitdagende baan bij een ondernemende organisatie? En wil je samen met ons en de leden van ActiZ Jeugd echt werk maken van de toekomst van het jeugdbeleid in Nederland? Solliciteer dan naar deze functie.  ActiZ - de branchevereniging van en voor 400 zorgorganisaties in de verpleeghuiszorg, zorg thuis en jeugd – zet zich in voor goede zorg nu en in de toekomst. De leden zorgen met bijna 400.000 medewerkers dag in, dag uit voor meer dan twee miljoen mensen. Binnen ActiZ richt de afdeling ActiZ Jeugd zich op de zorg en het welzijn voor jeugd en gezin. Het is de belangenbehartiger van 22 leden, actief op het gebied van jeugdgezondheidszorg, jeugdzorg, lichte jeugdhulp, specialistische kindzorg, thuisbegeleiding en kinderthuiszorg. De drijfveer is om de jeugd en hun gezin hierin zo goed mogelijk te begeleiden en te ondersteunen, waarbij wordt ingezet op het gewone leven, het gezond opgroeien en positieve opvoeding.

Wat ga je doen?

Kansrijk, veilig en gezond opgroeien voor jeugd en gezin! Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om nu echt werk te maken van de transformatie. Inzetten op preventie, inzetten op (nieuwe) technologie, het anders organiseren van het jeugdbeleid, beter en meer gebruik maken van data en het opzetten en organiseren van netwerken rondom het kind en het gezin is de opdracht voor de komende periode. Waarbij partijen steviger gaan samenwerken en de sector het vertrouwen en commitment krijgt die het verdient.

ActiZ jeugd heeft de afgelopen maanden een verkenning gedaan en rond de 60 partijen gesproken. De basis van deze verkenning is het kompas ‘’Samen investeren in jeugd en gezin’’. De komende periode zal in het teken staan van het verder concretiseren en implementeren van het gedachtegoed van het kompas. Met als doel minder versnippering van het jeugdbeleid op alle lagen, waarbij de wijk – het gezin en de jeugd het vertrekpunt zijn. Concreet ga je samen met de leden onder andere aan de slag op het strategisch vormgeven van een arbeidsmarktperspectief, het vormgeven en versterken van de informele zorg, het optimaal inzetten en gebruiken van data, het stimuleren van een lerende omgeving van JGZ organisaties, verbeteren van de contractering en het vormgeven van een inkoophandreiking voor gemeenten.

Vanuit het bureau van ActiZ ondersteunen en faciliteren we organisaties die midden in de samenleving staan bij deze transformatie naar efficiënte en effectieve partners voor jeugd en gezin. De onafhankelijke zorgorganisaties profileren en positioneren zich opnieuw in het snel veranderende domein van de (preventieve) zorg voor jeugd en gezin. ActiZ Jeugd volgt deze ontwikkeling als belangenbehartiger voor haar leden op de voet en stimuleert deze waar mogelijk.

Als collega ben je in staat om samen met het team en de leden tot vernieuwende, creatieve ideeën te komen. Je houdt je op de hoogte van de belangen van de leden, je beantwoordt hun vragen en indien nodig vertaal je deze signalen naar beleid. Je vertegenwoordigt ActiZ in verschillende overlegsituaties en werkgroepen met de overheid en andere stakeholders.  De maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in de zorg en ondersteuning hou je nauwlettend in de gaten.

Wil je meer weten over ActiZ jeugd en het team en waar wij ons mee bezighouden? Kijk dan verder op onze website https://www.actiz.nl/jeugd

Wij vragen

  • Je hebt een WO werk- en denkniveau en een uitstekend analyserend vermogen
  • Je bent en werkt gestructureerd, resultaatgericht, kunt kaders stellen en projectmatig werken in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving
  • Teamspirit: samenwerkingsgericht, collegiaal en relativeringsvermogen
  • Ervaring op het gebied van strategische belangenbehartiging is een pré
  • (Specifieke) deskundigheid in informatievoorziening is een pré
  • Goede (schriftelijke en mondelinge) communicatieve - en onderhandelingsvaardigheden
  • Doorzettingsvermogen om veranderingen tot stand te brengen, een echte gamechanger.

Wij bieden

Een uitdagende baan met veel zelfstandigheid en ruimte voor ontwikkeling. Samen werken wij graag met jou aan mooie resultaten voor onze leden in een open, informele en collegiale organisatie. Het salaris bedraagt maximaal € 5.818,-- per maand bij een full time werkweek van 36 uur en is afhankelijk van opleiding, deskundigheid en ervaring. De functie behelst een tijdelijke uitbreiding van de vaste formatie van het team jeugd voor een jaar.

ActiZ kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder opleidingsmogelijkheden, (hybride) werken, fiets- en sportregeling, eindejaarsuitkering en keuze in arbeidsvoorwaarden. We zijn gehuisvest in een modern kantoor vlakbij het centrum en beschikken over goede parkeervoorziening.

Het team

Het ActiZ-bureau heeft zo’n 85 medewerkers en bestaat uit de kernteams Jeugd, Zorg Thuis (ZT), Wonen & Zorg (W&Z), Revalidatie & Herstel (R&H) en een tweetal overkoepelende themateams: Arbeid en Digitaal Denken en Doen.

Als jij onze nieuwe collega wordt, vorm je samen met de afdelingsdirecteur jeugd, een beleidsadviseur, een communicatieadviseur en een secretaresse het kernteam Jeugd.  In nauw contact met het afdelingsbestuur (8 bestuurders/directeuren) zet het team Jeugd zich in voor de belangen van de leden. Binnen het ActiZ-bureau werkt het team op verschillende aandachtsgebieden tevens samen met collega’s van andere teams. Ook hechten wij waarde aan een goede samenwerking met andere betrokken stakeholders in het jeugdbeleid.

Word jij onze nieuwe collega?

Wil je meer weten voordat je solliciteert? Neem dan contact op met Angela Bransen, afdelingsdirecteur Jeugd, telefoonnummer 06-52025447.

Je sollicitatie kun je uiterlijk 15 oktober 2023 per e-mail sturen naar solliciteren1@actiz.nl. t.a.v. Helène Oosenbrug, team HR. 

  • ActiZ,
  • Postbus 8258
  • 3503 RG Utrecht

Acquisitie naar aanleiding van deze werving wordt niet op prijs gesteld.