Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Nieuws leestijd 1 min

ActiZ-voorzitter Anneke Westerlaken feliciteert Conny Helder

Voormalig ActiZ-bestuurslid en woordvoerder beoogd minister voor Langdurige Zorg en Sport

Link gekopieerd naar klembord

ActiZ-voorzitter Anneke Westerlaken feliciteert Conny Helder keyvisual

Conny Helder

‘Bij ActiZ zijn we trots dat Conny Helder is gevraagd voor de uitdagende functie van minister van Langdurige Zorg en Sport.’ Zo stelt de voorzitter van ActiZ, Anneke Westerlaken. ‘Afgelopen week kwam het heugelijke nieuws dat Helder, bestuurslid en woordvoerder van ActiZ, de beoogde nieuwe minister van Langdurige Zorg en Sport is. Dat lijkt me een goede keuze voor de toekomst voor de zorg voor ouderen en chronisch zieken.’ Westerlaken is zelf vanaf 1 januari 2022 de nieuwe voorzitter van ActiZ, als opvolger van Henk Kamp, de huidige minister van Defensie.

‘Helder heeft tijdens de coronacrisis de zorg voor ouderen een gezicht gegeven’, aldus Westerlaken.  Aan meerdere praatprogramma’s- en talkshowtafels nam zij plaats om op te komen voor de belangen voor de gehele VVT-sector (Verpleging, Verzorging & Thuiszorg). Deze zorg kan namelijk niet op pauze. Ook niet tijdens een wereldwijde pandemie.

De zorg moet anders

Westerlaken: ‘We zijn Conny Helder dankbaar dat zij zich namens ActiZ de afgelopen twee jaar heeft ingezet om ons verhaal in de media te vertellen. Haar boodschap is duidelijk: de zorg voor ouderen moet anders. Ondanks de sterk stijgende vraag naar zorg voor ouderen moet ook in de toekomst deze zorg toegankelijk en betaalbaar blijven. Digitalisering speelt hierbij een belangrijke rol.’

Helder heeft tijdens de coronacrisis de zorg voor ouderen een gezicht gegeven

Anneke Westerlaken \

ActiZ-voorzitter

Helder legt per direct haar functies als ActiZ-bestuurslid en bestuurder van zorgorganisatie tanteLouise neer. ActiZ wil haar bedanken voor de actieve inzet en wenst Helder veel succes met haar nieuwe functie in het kabinet.

Conny Helder komt vanaf 10 januari 2022 te werken op het ministerie van VWS met Ernst Kuipers als minister van Volksgezondheid en Maarten van Ooijen als staatssecretaris Jeugd en Preventie.

Conny Helder is namens ActiZ in verschillende artikelen, media en blogs verschenen. Hieronder een kleine greep uit de publicaties.